Прес-центр4 червня 2021, 15:06

Луганська область отримала ігрові набори LEGO PlayBox

Сьогодні до Луганщини доставлено вантаж гуманітарної допомоги від The LEGO Foundation –  369 ігрових наборів LEGO PlayBox.

Область їх отримала на підставі Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації найближчим часом  передасть ігрові набори органам управління освітою на місцях для закладів загальної середньої освіти.

Вже з 1 вересня 2021 року набори LEGO PlayBox застосовуватимуться в 1-х класах шкіл Луганщини як дидактичні матеріали для впровадження методик ігрового та діяльнісного навчання.

Конструктори від  LEGO – не просто цікава іграшка, це одна з відомих і поширених сьогодні педагогічних систем, що використовує  моделі реального світу і предметно-ігрове середовище.

Із 2018 року тренерами The LEGO Foundation системно проводяться тренінги з упровадження ігрових та діяльнісних методів навчання  для вчителів початкової школи. Основний принцип – «Навчання через дію», що дозволяє учням з’єднати абстрактну теорію з реальним світом.

За допомогою ігрових конструкторів вчителі наочно і доступно пояснять дітям навчальний матеріал, розвиватимуть навички критичного мислення, мовлення, пам’ять, увагу, вміння працювати в групі.