Прес-центр8 червня 2021, 15:06

Під час акції «За чисте довкілля» висаджено в області майже 8 тисяч дерев і понад 5 тисяч кущів, – пресбрифінг

Про підсумки проведення в області щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою йшлося на пресбрифінгу сьогодні, 8 червня. Про це розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він нагадав, що в рамках акції, яка проводиться з 2010 року та триває протягом квітня-травня, у третю суботу квітня проходить День благоустрою.

У поточному році акцію «За чисте довкілля» проведено в усіх 530 населених пунктах області, у тому числі 12 містах за участю близько тисячі підприємств, організацій, установ різних форм власності.

Для проведення робіт використано майже 13,7 млн гривень, з них 11,9 млн гривень – бюджетні кошти, 1,8 млн гривень – позабюджетні.

У ході весняної толоки на Луганщині ліквідовано 560 несанкціонованих сміттєзвалищ, прибрано майже 8 млн кв. м. прибудинкових територій, 124 парки та 100 скверів.

Також упорядковано 331 спортивний та 794 дитячих майданчики, висаджено майже 8 тис. дерев і понад 5 тис. кущів

Слід зазначити, що на території області упорядковано 653 кладовища,  357 пам’ятників, меморіальних комплексів, братських могил, інших  історичних та пам’ятних місць.

Окрім того, очищено від піску та сміття майже 10 млн кв. м. вулично-дорожньої мережі.

Саме у день благоустрою, 17 квітня, заходи з прибирання та приведення до належного санітарного та естетичного стану організовані у 435 населених пунктах та 12 містах області. Упорядковано 256 дитячих майданчиків, прибрано 563 га прибудинкових територій та ліквідовано 418 смиттєзвалиш.

«Приведення території області до ладу має бути не просто заходом в рамках розпорядження чи якогось одного дня. Це завдання в громадах області та населених пунктах повинне виконуватися постійно. Тому обласна влада відповідні доручення вже надала усім органам влади на місцях», – підсумував Віталій Сурай.