Архів новин

06 августа 2024

Артем Лисогор про події в регіоні – 6 серпня, день (відео)

Артем Лисогор про події в регіоні – 6 серпня, день:

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 6 серпня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 6 серпня, ранок:

-    2 серпня на прохання дівчини повернули з окупованої Луганщини її матір і брата. Для допомоги людям, які виявляють бажання виїхати з території так званої «лнр», докладаємо усіх зусиль;

-    загарбники постійно проводять мобілізаційні заходи, тому чоловікам виїхати звідти вкрай важко;

-    росіяни ретельно перевіряють дітей, які намагаються перетнути державний кордон із рф в бік інших країн;

-    якість питної води на ТОТ Луганщини – низька;

По школах «лнр» розповсюдили посібник з інформаційної роботи з дітьми стосовно причин російського вторгнення, кращим пропагандистам навчальних закладів окупованої Луганщини у кремлі нададуть премії, загарбники застосували біля Невського та Макіївки БпЛА

«А саме – 62. У напрямку Невського – 20, у бік Макіївки – 42. По цих селах ворог вдарив з артилерії. Макіївка зазнала обстрілу з реактивних систем залпового вогню. Атаки противника стримано поблизу Макіївки, Невського, Стельмахівки, у Серебрянському лісі», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

По навчальних закладах так званої «лнр» розповсюдили посібник, використовуючи який вчителі мають впливати на думку школярів стосовно повномасштабного вторгнення рф в Україну. 

В Уряді спростили подання заяв на житлові пільги для ветеранів

В Україні триває експериментальний проект, який спрощує ветеранам війни процедуру звернення за пільгою на оплату житлово-комунальних послуг.

У спрощеній заяві ветеран війни має зазначити значно меншу кількість інформації, ніж раніше, адже збір даних здійснюється, зокрема, шляхом електронної інформаційної взаємодії між державними реєстрами.

Детальніше про це – в інфографіці

Розпочалася оздоровча зміна для 37 дітей Старобільської громади

Другий рік поспіль юні жителі громади пільгових категорій, які через окупацію Старобільщини разом з родинами були вимушені переміститися в інші регіони України, мають можливість відпочити у дитячому таборі «Водограй», що на Івано-Франківщині.

Вартість путівки сплачено за рахунок бюджетних коштів. Батьки тільки оплачують дорогу - до закладу відпочинку та в зворотному напрямі.

До хабу в Хмельницькому надійшли побутові набори від МОМ

Це перша партія допомоги, яку Міжнародна організація з міграції надаватиме внутрішньо переміщеним особам з Луганщини на Хмельниччині.

На Байковому кладовищі у Києві провели в останню путь бійця Луганського прикордонного загону Олексія Шеховцова. 

 

На початку повномасштабного вторгнення Олексій був серед перших, хто протистояв ворогу. 

Востаннє близькі Захисника спілкувалися з ним у день його загибелі. Тоді він вирушав на виконання бойового завдання. За три кілометри від Чмирівки у машину, де був Олексій, поцілили протитанковою керованою ракетою. Вважався зниклим безвісти з 25 лютого 2022 року. Майже за 2,5 роки - збіг ДНК. 

Герой народився у Новоайдарі у 1986 році.