Архів новин

02 августа 2024

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 2 серпня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 2 серпня, ранок:

Із Невського евакуйовано ще одну людину, чоловіків в «лнр» позбавлятимуть громадянства рф за відсутності на військовому обліку, у Сєвєродонецьку та Рубіжному підрядники не видають зарплату будівникам

«Із прифронтового Невського вирішив виїхати 55-річний чоловік. Він проживатиме на Харківщині разом із дружиною. Луганчанин забезпечений житлом, Красноріченська військова адміністрація у разі звернення допоможе вирішити інші питання евакуйованого», – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор 2 серпня вранці.

Очільник регіону зазначив, що росіяни продовжують нищити обстрілами звільнені нами населені пункти. Макіївка та Невське – під постійними ударами противника. Ворог застосовує ствольну та реактивну артилерію, безпілотники, авіацію.

2 серпня – Міжнародний день голокосту ромів

Щорічно 2 серпня світове співтовариство вшановує пам’ять жертв цього страшного злочину проти людства. 

Нагадаємо, що у ніч з 2 на 3 серпня 1944 року у таборі смерті Аушвіц-Біркенау (Освенцим) нацисти влаштували «Циганську ніч», знищивши понад 20 тисяч ромів. 

Загалом за роки Другої світової війни нацисти, здійснюючи політику етноциду, замордували в концтаборах близько 500 тисяч ромів.