Архів новин

11 августа 2024

За відмову стати на військовий облік в «лнр» забиратимуть російський паспорт, без світла та води понад два роки живуть мешканці одного з районів Лисичанська, чотири рази реактивною артилерією росіяни вдарили по Макіївці

«П’ять разів намагалися росіяни протиснути нашу оборону поблизу Стельмахівки, 13 – у районах Невського, Макіївки, у Серебрянському лісі. Ворог також був активним у Білогорівці. По Невському, де ще залишаються люди, окупанти поцілили зі ствольної артилерії та застосовували БпЛА. По Макіївці завдали ударів зі ствольної та реактивної артилерії та безпілотників. Безпосередньо з реактивної системи залпового вогню село обстріляне чотири рази», – повідомив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Як ППО захищає життя, так і зняття обмежень на далекобійні удари збереже тисячі людських життів – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Нашим пріоритетом залишається максимальне посилення українського повітряного щита. Нашої ППО, нашої бойової авіації. Щоночі й щодня протягом цієї війни українці страждають від російських ударів. Багато, дійсно багато вже зроблено для нашої можливості захищатись, але ще не все, що необхідно. Ми не припиняємо роботи з партнерами для того, щоб у нас було більше систем ППО та більше якісної підготовки й забезпечення всіх підрозділів захисників неба.

Як оформити пенсію, не виходячи з дому?

Для цього не обов’язково мати кваліфікований електронний підпис (КЕП), можна скористатись — Дія.Підписом.

Щоб отримати Дія.Підпис, необхідно завантажити на смартфон мобільний застосунок «Дія» та активувати безпосередньо Дія.Підпис.

Для оформлення пенсії онлайн потрібні будуть скановані копії документів.

Тут треба врахувати, що:

- скани виготовляються з оригіналів документів;

- мають бути кольоровими, чіткими та читабельними;

- зберігати скани слід у форматах: JPG або PDF;

- розмір кожного файлу не повинен перевищувати 1 мегабайт;

Луганські спеціалісти з питань зайнятості очікують на ВПО в хабах

Фахівці Луганської обласної служби зайнятості пропонують широкий спектр послуг, включаючи консультації з питань працевлаштування, професійного навчання, компенсації роботодавцям та можливості отримання грантів на відкриття власної справи, допомогу у складанні резюме, підготовку до співбесід та надання інформації про доступні вакансії.

Також проводяться презентації роботодавців, які звертаються з питанням укомплектування кадрів, тренінги та семінари для переселенців, спрямовані на підвищення професійних навичок.

У Вінниці 13 серпня вам нададуть роз’яснення пенсійники Луганщини

13 серпня з 9:00 до 11:00 спеціаліст Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області проведе онлайн-консультації з питань субсидій, пільг, страхових та пенсійних виплат у хабі Рубіжанської громади.

Адреса: м. Вінниця, вул. Праведників світу, 43-Б.

Ще 30 дітей із Сєвєродонецької громади поїхали у Карпати

Вони оздоровляються у дитячому таборі «Соколята» у м. Хирів Львівської області.

Путівки придбано за кошти місцевого бюджету у рамках Комплексної програми Сєвєродонецької міської територіальної громади «Літнє оздоровлення та відпочинок дітей» на 2024 рік. 

Із бюджету громади спрямовано понад пів мільйона гривень.

Додаткова інформація з питань оздоровлення за номерами телефонів: 0668797669, 0686594334 (з 10:00 до 15:00 по буднях).

Для виїзду з ТОТ на підконтрольну Уряду України територію українці можуть скористатися гуманітарним коридором на Волині

Донедавна українці з ТОТ поверталися на підконтрольну Уряду України територію через гуманітарний коридор «Колотилівка — Покровка», що на Сумщині. Наразі роботу цього гумкоридору призупинено через ворожі обстріли.

Можливим варіантом виїзду залишається пункт пропуску на білорусько-українському кордоні «Мокрани — Доманове». Ним можуть скористатися всі громадяни України за наявності будь-яких українських документів.