Архів новин

10 августа 2024

Якість доріг – в окупованому Лисичанську переважають ґрунтові, команда «лнр» візьме участь у чемпіонаті росії з обробки землі, понад 80 безпілотників атакували прифронтові села

«15 разів росіяни намагалися розвинути наступальні дії в бік Невського, Макіївки та у Серебрянському лісі. Спробували просунутися у Білогорівці – теж невдало. Поблизу Невського та Макіївки вони застосували 83 БпЛА, били по цих селах зі ствольної артилерії. По Макіївці – ще й з реактивної», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор. 

Україна доводить, що дійсно вміє повертати справедливість — звернення Президента

 

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Перш за все відзначу за цей тиждень усіх наших воїнів – бойові бригади, які дійсно результативно захищають нашу державу і знищують окупанта. Увесь фронт ми не залишаємо без уваги. Кожен напрямок, всі точки бойових зіткнень. Сумщина, Харківщина, всі напрямки на Донеччині, зокрема найбільш жорсткі – Покровський, Торецький, Краматорський, – і південь нашої держави. Всюди є за що подякувати українським воїнам.

Як батькам, котрі усиновили дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування, оформити виплату в Дії?

Нині виплата при усиновленні доступна для громадян України, які постійно проживають на її території та усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Допомога  призначається на кожну усиновлену дитину за умови, що усиновлювач звернувся за її призначенням не пізніше 12 календарних місяців із дня набуття законної сили рішенням суду про усиновлення. 

Якщо усиновлювачами є подружня пара, — право на допомогу при усиновленні дитини має один із батьків, на їхній розсуд. 

Представниця Луганщини – призер чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи

На чемпіонаті Європи з класичного жиму лежачи у Стамбулі Луганщину представляли Наталія Череменко та Ганна Кадацька.

Наталія Череменко посіла третє місце у категорії до 52 кг з результатом 92,5 кг.

Ганна Кадацька стала четвертою у категорії до 63 кг. Її результат –110 кг – є рекордом України серед ветеранів першої вікової групи.

У командному заліку жіноча збірна України виборола третє місце, а чоловіча – друге.

Вітаємо!

13 серпня керівництво ПФУ Луганщини прийматиме ВПО у Тернополі

13 серпня у місцевому хабі відбудеться особистий прийом заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Евеліни Приймак.  

Звертайтеся з 12:00 до 14:00 за адресою: м. Тернопіль, вул. Грушевського, 5-А.

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Наказом Мінреінтеграції від 18 липня 2024 року № 204 (https://minre.gov.ua/2024/08/09/pro-zatverdzhennya-zmin-do-pereliku-tery...) внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією (https://minre.gov.ua/wp-content/uploads/2024/08/17_pere

Понад 310 дронів військовим, оздоровлення дітей-переселенців, преміювання спортсменів-луганчан, – підсумки тижня, що минає, від Артема Лисогора

«Прибуття першої партії західних літаків-винищувачів F-16 до України – це визначна подія для нашої держави. Доказ того, що військова підтримка країнами НАТО нашої боротьби за незалежність триватиме і надалі. Цікаві події відбуваються і на території Північної Слобожанщини, де добрі люди роблять справедливі речі. Як наголосив Верховний Головнокомандувач в одному із нещодавніх щоденних звернень: «І що більше тиску буде на росію – на агресора, який приніс війну в Україну, – то ближчим буде мир.

Ірина Верещук підтримала Луганський державний медичний університет

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово-окупованих територій Ірина Верещук провела окрему нараду щодо проблемних питань функціонування Луганського державного медичного університету.

Зокрема, було розглянуто питання отримання ДЗ «ЛДМУ» ліцензій за спеціальностями: «Медична психологія», «Терапія та реабілітація», «Публічне управління та адміністрування в галузі охорони здоров’я», «Стоматологія» (розширення ліцензованого обсягу), «Фармація, промислова фармація».