Архів новин

09 августа 2024

У Біловодську закрили музей журналіста і поета Петра Шевченка (Біливоди), окупанти «націоналізують» житло навіть при наявності поточних боргів за комуналку, у прифронтовому Невському росіяни зруйнували ще один будинок

«Загарбники поступово перетворюють наші деокуповані села на руїни. У Макіївці не вцілів жоден будинок. У Невському теж практично кожне домоволодіння зазнало пошкоджень різного ступеня. Останнім часом житло селян палає майже щодня. Учора в Невському стався черговий такий випадок, – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Також вдалося доставити до Невського та Новолюбівки тижневий запас хліба, роздали його людям. На евакуацію ніхто з них поки не наважився».

У понеділок в Луцьку роз’яснюватимуть питання пенсійного забезпечення

12 серпня з 10:00 до 12:00 фахівець Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області надаватиме онлайн-консультації у хабі Щастинської громади.

Адреса: м. Луцьк, просп. Грушевського, буд. 30.

Уповноважені особи з Луганщини доєднались до «П’ятничної школи закупівель»

Для підвищення рівня прозорості діяльності органів влади, а також для вдосконалення навичок та компетенцій у сфері здійснення державних закупівель представники місцевих органів влади долучились «П’ятничної школи закупівель».

Із 9 серпня 2024 року стартував тритижневий навчальний цикл для осіб, уповноважених на здійснення публічних закупівель, та бухгалтерів в органах місцевої влади. 

Представники міжрегіональних департаментів Національної служби здоров'я України

До них можна звертатися з питаннями, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи щодо забезпечення їх медичними послугами та лікарськими засобами в рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення.

Регіональний План з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я має бути максимально конкретним та реалістичним щодо виконання, - Катерина Безгинська

Робочу нараду щодо розробки «Плану заходів на 2024-2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Луганській області на період до 2030 року» провела заступниця голови облдержадміністрації, уповноважена з питань впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Луганській області Катерина Безгинська.

Що треба знати людині зі статусом ВПО для отримання безоплатної медичної допомоги?

Незалежно від місця проживання і реєстрації, кожен може отримати медичну допомогу в однаково повному обсязі, незалежно від місця реєстрації чи місця проживання. Це право реалізується через Програму медичних гарантій, яка зокрема, покриває потреби внутрішньо переміщених осіб.

Програма медичних гарантій включає всі основні види медичної допомоги:

Médicos del Mundo надають психологічну підтримку ВПО з Луганщини

У рамках співпраці з міжнародною організацією Médicos del Mundo у гуманітарному хабі у Києві працює психолог.

Проєктом передбачені як групові зустрічі, так й індивідуальні консультації.

Найчастіші запити – це тривожність, депресивний стан, панічні атаки, безсоння, посттравматичний стан, хронічний стрес, туга за домівкою та інше.

Психологиня вислуховує клієнтів, допомагає знайти вихід із проблемної ситуації та дати ресурс для самопідтримки. Крім того, відповідно до запиту, відвідувачі хабу можуть скористатися однією з ВООЗівських програм, за рекомендацією, а саме:

В липні у Кремінських хабах продуктову та консультативну допомогу одержали понад півтори тисячі ВПО

Так, у місті Рівне внутрішньо переміщені особи Луганської області отримували консультації юриста, фахівця центру зайнятості, медиків, надавалися послуги КУ «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження». Спільно з волонтерами Рівненської міської організації Товариства Червоного Хреста України організовані заходи з психосоціальної підтримки та збереження психічного здоров'я для дітей і дорослих. 

Майже 3,7 мільйона гривень виплачено 123 Захисникам з Рубіжанської громади

Ще 11 жителів громади, які беруть участь у заходах, спрямованих на безпеку та інтереси держави, отримали фінансову допомогу з місцевого бюджету в розмірі 30 тисяч гривень кожен. Сума отриманих коштів - 330 тисяч гривень.

Від початку року вже 123 Захисникам та Захисницям Рубіжанської громади спрямовано 3 мільйони 690 тисяч гривень.

Виплати відбуваються у рамках Програми надання грошової допомоги «Громада - Захисникам і Захисницям». Вона діє протягом 2024 року.

За консультаціям звертайтеся за номерами телефонів: 050 948 79 25, 066 263 48 71, 050 166 52 22.