Прес-центр9 серпня 2024, 12:08

Médicos del Mundo надають психологічну підтримку ВПО з Луганщини

У рамках співпраці з міжнародною організацією Médicos del Mundo у гуманітарному хабі у Києві працює психолог.

Проєктом передбачені як групові зустрічі, так й індивідуальні консультації.

Найчастіші запити – це тривожність, депресивний стан, панічні атаки, безсоння, посттравматичний стан, хронічний стрес, туга за домівкою та інше.

Психологиня вислуховує клієнтів, допомагає знайти вихід із проблемної ситуації та дати ресурс для самопідтримки. Крім того, відповідно до запиту, відвідувачі хабу можуть скористатися однією з ВООЗівських програм, за рекомендацією, а саме:

«Управління проблемами +» — це програма, що складається з п’яти сесій, які допомагають опанувати навички управління практичними проблемами, зменшення рівня стресу та тривожності. Після проходження програми проводиться оцінювання її ефективності для людини.

«Важливі навички в періоди стресу» — програма розроблена, що навчає людей справлятись зі стресом від несприятливих обставин і триває від трьох до п’яти сесій.

Одним з ресурсних джерел для відвідувачів хабу Старобільської РДА у Києві є групові активності, завдяки яким людям вдається поліпшити самопочуття, отримати підтримку та відновити потенціал для руху до власним цінностям.

https://www.congress.gov.ua/medicos-del-mundo-nadaiut-psykholohichnu-pid...