Архів новин

16 августа 2024

Луганщина готується до опалювального сезону: від міжнародних партнерів вже отримані чотири генератори потужністю по 27 кВА

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор узяв участь у онлайн-нараді з питань забезпечення потреб енергетичного сектору України та підготовки до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років.

На порядок денний було винесене питання отримання автономних джерел живлення від міжнародних партнерів.

Енергетичне обладнання, яке вже одержане в рамках співробітництва, має бути встановлене ще до опалювального сезону - таке доручення надав  головуючий на нараді заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

Школярам «лнр» роздадуть понад 100 тисяч щоденників із переписаною історією краю, окупанти обіцяють розвинути на Луганщині космічну галузь, жителям деокупованих сіл доставили хліб

«Постійно наголошуємо на необхідності виїжджати з прифронтових сіл. Кожного разу допомагаємо з евакуацією. Головне – вберегти життя, бо окупанти руйнують все, що бачать. Перетворюють села на згарища. По Невському вони вдарили з артилерії, застосовували в бік населеного пункту безпілотники. Та ж сама ситуація і в Макіївці, – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Учора вдалося доставити до Невського та Новолюбівки хліб та роздати місцевим, які, попри небезпеку, ще залишаються».

«П’ятнична школа закупівель» провела тренінг з управління вартістю робіт у сфері відновлення

Підвищення рівня прозорості та підзвітності структурних підрозділів облдержадміністрації та військових адміністрацій населених пунктів Луганщини залишається одним з ключових пріоритетів діяльності влади.

Мінветеранів удосконалено спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Порядком та умовами надання психологічної допомоги ветеранам війни, членам їх сімей та деяким іншим категоріям осіб, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2022 р. № 1338 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 04 грудня 2023 р.

Уроки цифрової грамотності для ВПО 55+ організовано в Сватівському хабі в Броварах

Заняття відбуваються по вівторках та середах. 

Усі охочі можуть здобути навички користування смартфоном, комп’ютером, онлайн-сервісами, визначити свій рівень цифрової освіти та отримати консультації як його підвищити.

Послуга надається безкоштовно.

Субсидія: хто та як може оформити

Навіть в умовах війни держава продовжує адресно підтримувати тих, хто цього найбільше потребує. Зараз діє спрощений механізм звернення за житловою субсидією, без збирання довідок і витрачання часу на заповнення декларації.

Детальніше про те, куди звернутись для оформлення субсидії, та що робити, якщо вам відмовили – дивіться в інфографіці.

34 дитини з Новопсковщини оздоровляються у Трускавці

Для них розпочався двотижневий відпочинок у таборі «Артек Прикарпаття» на Львівщині.

Серед хлопців та дівчат – одна дитина з інвалідністю, троє дітей-сиріт та 11 дітей, чиї батьки є учасниками бойових дій. Також на оздоровлення вирушили 19 дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи.

Нагадаємо, що у липні 10 дітей громади відпочивали в таборі «Водограй» у Карпатах.

Загалом, на 44 путівки з бюджету Новопсковської громади спрямовано понад 700 тисяч гривень.

Кожна родина самостійно забезпечувала трансфер дитини до табору і в зворотному напрямі.

Луганчанин виборов дві медалі у чемпіонаті України з маунтенбайку

На першості країни з велоспорту (маунтенбайк), що відбулася у Чернівцях, двома нагородами відзначився спортсмен Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Данило Сурженко.

Він посів третє місце у чемпіонат України в індивідуальній гонці на час вгору серед юніорів та переміг у багатоденній гонці серед юніорів.

Тренер-викладач – Сергій Воронін.

Вітаємо!