Прес-центр16 серпня 2024, 17:08

Луганщина готується до опалювального сезону: від міжнародних партнерів вже отримані чотири генератори потужністю по 27 кВА

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор узяв участь у онлайн-нараді з питань забезпечення потреб енергетичного сектору України та підготовки до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років.

На порядок денний було винесене питання отримання автономних джерел живлення від міжнародних партнерів.

Енергетичне обладнання, яке вже одержане в рамках співробітництва, має бути встановлене ще до опалювального сезону - таке доручення надав  головуючий на нараді заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

Також українським енергетичним підприємствам було рекомендовано активніше користуватись можливостями онлайн-платформи AidEnergy для спілкування з донорами.

«Готуватись до зими необхідно за абсолютно різними сценаріями, адже ворог щодня намагається знищити нашу енергосистему. Наразі, в рамках Програми допомоги представництва ЕС в Україні (ECHO Kyiv), для потреб громад Луганщини вже отримано чотири генератори потужністю по 27 кВА. Робота триває», - зазначив Артем Лисогор.