Архів новин

14 августа 2024

Артем Лисогор: 125 дронів передали бійцям чотирьох бригад

«Це - найчастіший запит від військових. У сучасних умовах війни дрони виконують цілу низку функцій - від розвідки до знищення ворожої техніки. Але і втратити їх можна доволі швидко - засоби РЕБ противник теж  пристосовує до змін. Тому кожного разу намагаємося якомога оперативніше придбати все необхідне і доставити хлопцям. Наразі - це 125 квадрокоптерів DJI Mavic. Передали їх чотирьом нашим бригадам», - зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Із Невського евакуювали двох осіб, Сєвєродонецьк не буде забезпечено новими російськими шкільними підручниками – збирають старі у воронежі, рахунки за комуналку в Лисичанську виставляють з урахуванням боргів до окупації

«Допомогли виїхати ще двом жителям прифронтового Невського. Це – 63-річна жінка і 25-річний чоловік. Вони перебувають на Донеччині, тимчасове житло мають. У разі потреби Красноріченська військова адміністрація допоможе з вирішенням питань, що в них виникатимуть», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Продовжуємо працювати з партнерами щодо далекобійних рішень для України – звернення Президента

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

За сьогодні вже кілька разів доповідав Головком Сирський – і щодо нашого фронту, і щодо нашої операції в Курській області. Щойно теж говорили. Домовилися, що з найближчих пакетів підтримки направимо додаткову зброю на донецькі напрямки для наших воїнів – понад те, що заплановане. Я дякую всім нашим воїнам – кожному нашому солдату, кожному сержанту, кожному офіцеру, – які витримують російський тиск, які захищають нашу державу.

Олена Зеленська: Україна стає європейським центром реформування шкільного харчування

Перша леді Олена Зеленська взяла участь у робочій нараді щодо проведення регіонального саміту Коаліції шкільного харчування, який Україна прийматиме вперше. Захід відбудеться 12–13 листопада цього року в Києві.

На нараді також були присутні: заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністр освіти і науки Оксен Лісовий, заступниця міністра економіки Тетяна Бережна, директор Департаменту публічної дипломатії та комунікацій Вікторія Ляліна-Бойко та керівник команди реформи шкільного харчування Орест Степаняк.

Запрацювала Координаційна міжвідомча рада з профілактики неінфекційних захворювань

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела перше засідання оновленої Координаційної міжвідомчої ради з профілактики неінфекційних захворювань.

Випускникам ліцеїв Сєвєродонецької громади, які склали НМТ на 200 балів, призначено грошову допомогу

Випускники ліцеїв Сєвєродонецької міської територіальної громади, які отримали золоту медаль «За високі досягнення у навчанні», срібну медаль «За досягнення у навчанні», склали Національний мультипредметний тест на 200 балів, надано грошову винагороду.

Загалом 35 випускникам виплачено 155 000 гривень за Комплексною цільовою програмою Сєвєродонецької міської територіальної громади «Турбота» на 2024 рік.

Випускникам, яких нагороджено золотою медаллю, призначені виплати по 5000 гривень.

Тим, хто одержав срібну медаль, – по 3000 гривень.

На лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій цьогоріч передбачено 1,87 млрд гривень

Йдеться про реалізацію програми державних гарантій медичного обслуговування населення за новим пакетом медичних послуг «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)».

На цю мету під час планування програми медичних гарантій на 2024 рік передбачено 1,87 млрд гривень.

Народжуваність в Україні за останні роки значно знизилась, труднощі з настанням природної вагітності наявні у кожної п’ятої української пари. Водночас війна поглибила кризу: посилення міграції, а також падіння рівня народжуваності.

Жителі прифронтових сіл Луганщини забезпечені пенсійними виплатами

Проблемні питання соціальних виплат та доставки пенсій «Укрпоштою» на прифронтових територіях розглянули сьогодні на нараді, ініційованій Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Сєвєродонецькі школярі відпочили у Литві

На оздоровленні у Литовській Республіці, організованому бюджетними коштами Вілкавішкіського району, вони перебували з 2 по 12 серпня.

Під час подорожі до Каунаса їх ознайомили з історією міста, провели екскурсію проспектом Свободи, музичним театром та іншими визначними пам’ятками.

Також хлопці та дівчата з Сєвєродонецька завітали до мера міста Вілкавішкіса.

Подорож до Вільнюса для школярів організував Почесний Консул Литовської Республіки в Луганській області Робертас Габулас. Там на них очікувала екскурсія резиденцією Президента Литви.