Прес-центр14 серпня 2024, 12:08

Жителі прифронтових сіл Луганщини забезпечені пенсійними виплатами

Проблемні питання соціальних виплат та доставки пенсій «Укрпоштою» на прифронтових територіях розглянули сьогодні на нараді, ініційованій Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У режимі онлайн до обговорення долучилася заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська.

«Виплату пенсій ми налагодили із березня минулого року, невдовзі після деокупації наших сіл. Працювали у взаємодії з регіональними управліннями «Укрпошти» та ПФУ. На банківські картки все приходило вчасно. Ті, в кого вони відсутні, іноді одержували пенсії з перервою, обумовленою посиленням обстрілів з боку росіян. Але усі державні соціальні зобов’язання перед жителями, які не евакуювалися, виконані. У дні виплат мешканцям Невського і навколишніх сіл, які користувалися послугами «Укрпошти», допомагаємо дістатися найближчого пункту видачі на Донеччині», ‒ зазначила вона.

Захід проводився під головуванням Віце-прем’єр-міністра ‒ Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

На нього були запрошені представники вісьмох обласних військових адміністрацій.

Присутні розглянули проблемні питання виплати і доставки пенсій та грошової допомоги у разі втрати відомостей, які підтверджують факт отримання виплати.

Це стосується змін, внесених до постанов Уряду від 16 грудня 2020 року № 1279 «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги» та від 17 березня 2022 року № 305 «Про особливості роботи акціонерного товариства «Укрпошта» в умовах воєнного стану».