Архів новин

21 августа 2024

Відновлення генерації, альтернативні джерела та участь громад: ключові тези тематичної панелі про підготовку до опалювального сезону

У Кропивницькому під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України відбулася панельна дискусія «Стан готовності територіальних громад до сталого проходження опалювального сезону 2024-2025 року».

7000 студентів, з яких 1000 – військові, – Віталій Курило розповів, чим живе двічі релокований Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

У рамках конференції освітян Луганщини «Навчання в умовах війни: забезпечення права молодого покоління на освіту в 2024-2025 навчальному році» також обговорені питання підготовки конкурентоспроможних  педагогічних кадрів для системи освіти та пріоритети їх професійного розвитку в умовах воєнного стану.

«Помста» агресору: 37 ліквідованих окупантів, 11 пошкоджених гармат, 8 знищених складів боєкомплекту

1 252 вогневих удари завдали луганські прикордонники по місцях розміщення окупантів на Бахмутському, Сіверському напрямках та в районі Серебрянського лісу з 12 по 18 серпня. 

За підсумком, 37 загарбників було ліквідовано та 43 поранено.

Серед знищеної та пошкодженої техніки: 11 артилерійських систем, 27 автомобілів, мотоцикл та квадроцикл, бойова машина піхоти, два броньовики, станція радіоелектронної боротьби та 15 безпілотників противника. 
Спалено вісім складів боєкомплекту та два із пально-мастильними матеріалами.

Освітяни Луганщини підбили підсумки та визначили пріоритети роботи перед початком нового навчального року


Під час щорічної регіональної серпневої конференції працівників освіти Луганщини виконуюча обов’язки директорки Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Поскрякова відзвітувала про успіхи роботи освітньої системи області та плани на наступний учбовий рік.

Вона наголосила, що попри два з половиною роки повномасштабної війни, система освіти Луганщини продовжує функціонувати, виконуючи поставлені державою завдання з реалізації прав громадян на якісну й доступну освіту.

Робиться все можливе, щоб зберегти наші освітні заклади, педагогічний склад, а головне – дітей, – Артем Лисогор відкрив серпневу педконференцію

 

В облдержадміністрації відбулася щорічна регіональна серпнева конференція працівників освіти Луганщини «Навчання в умовах війни: забезпечення права молодого покоління на освіту в 2024-2025 навчальному році».

Із вітальним словом до учасників конференції виступив голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. 

Уряд ухвалив Постанову про Національний кешбек: українці отримають компенсацію 10% за купівлю українських товарів

Кабінет Міністрів України затвердив порядок надання грошової допомоги українцям «Національний кешбек”. Відповідно до нього, громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів. Програма запрацює 2 вересня 2024 року. Відповідне рішення затвердили на урядовому засіданні 20 серпня 2024 року.

Отримані в рамках кешбека кошти можна буде витратити на послуги - медичні, комунальні, спорт, кіно, квитки на потяг та інші. Або задонатити на ЗСУ чи купити військові облігації. Максимальний обсяг кешбека - 3 тис грн за місяць.

Підвищення рівня прозорості органів влади – як пріоритет діяльності громадськості

20 серпня у рамках виконання заходів Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2022-2026 роки відбулося засідання «круглого столу» за темою «Взаємодія представників влади та громадськості Луганщини та Донеччини в умовах окупації, деокупації, відновлення».

Основні проблемні питання наших переселенців розглянуті із представництвом Уповноваженого з прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України

Організований Офісом Омбудсмана України захід об’єднав профільні міністерства, народних депутатів, громадські організації та представників обласних військових адміністрацій. 

Зокрема, обговорили найважливіші для переселенців питання – житлові права та забезпечення робочими місцями. 

Громади матимуть розширений доступ до державних програм енергоефективності – це зекономить кошти місцевих бюджетів, –Артем Лисогор

Меморандум про взаємодію у сфері підвищення енергетичної стійкості громад підписали 20 серпня у Кропивницькому під час розширеного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

530 пошкоджених об’єктів електромережевого комплексу окупанти не можуть відремонтувати – із зими люди без світла, навколо Сєвєродонецька вирує ще одна лісова пожежа, противник тисне поряд із прифронтовими селами

«Стельмахівка, Макіївка, Греківка – поблизу цих сіл росіяни тиснуть найактивніше, намагаються знайти слабке місце в нашій обороні. Ворог продовжує бити безпосередньо по населених пунктах – застосовує ствольну та реактивну артилерію, безпілотники, авіацію. Учора найбільше від обстрілів з боку окупантів потерпала Макіївка, є влучання й у Невському», – поінформував начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.