Прес-центр21 серпня 2024, 17:08

7000 студентів, з яких 1000 – військові, – Віталій Курило розповів, чим живе двічі релокований Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

У рамках конференції освітян Луганщини «Навчання в умовах війни: забезпечення права молодого покоління на освіту в 2024-2025 навчальному році» також обговорені питання підготовки конкурентоспроможних  педагогічних кадрів для системи освіти та пріоритети їх професійного розвитку в умовах воєнного стану.

«Ми зберегли структуру університету: інститути, педагогічні коледжі, наукову інфраструктуру. Наразі готуємо фахівців від рівня молодшого бакалавра до доктора наук за усіма галузями знань та спеціальностями, які потребують педагогічні заклади Луганської області. Підвищуємо кваліфікацію педагогічних кадрів. Відновили діяльність двох наукових вчених рад», -  розповів доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України,  Голова вченої ради Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Віталій Курило.

Наразі в університеті здобувають освіту понад сім тисяч студентів, серед яких понад тисячу військовослужбовців, що перебувають у лавах ЗСУ. Для них створюється цифрове освітнє середовище. Заклад посідає лідируючі позиції за цифровізацією освітнього процесу, співпрацюючи з офісом компанії Microsoft в Швейцарії.

Університетом укладено понад 100 договорів про співробітництво з партнерськими організаціями. Активно розвивається міжнародна наукова діяльність. Збережені та регулярно видаються чотири фахових наукових журнали.

Слід зазначити, що ЛНУ імені Тараса Шевченка готує педагогів вже понад 100 років, з 1921-го. У вересні виповнюється 10 років, як заклад виїхав з Луганська, а з лютого 2023-го університет базується на Полтавщині та готується до повернення у рідні стіни.