Архів новин

20 августа 2024

Понад 1600 учасників зібрались на розширене засідання Конгресу у Кропивницькому: про що говорили

20 серпня у Кропивницькому відбулося розширене засідання Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента України Володимира Зеленського.

Участь у заході, який відбувся у змішаному форматі, взяли 1642 учасники. Зокрема, керівництво держави, Прем’єр-міністр, секретар РНБО, представники Уряду, керівники центральних органів виконавчої влади, народні депутати, начальники ОВА, голови громад, керівники органів місцевого самоврядування, очільники Асоціацій органів місцевого самоврядування.

Артем Лисогор повідомив про що йшлося на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

 

«Розширення можливостей реалізації проєктів альтернативної генерації електроенергії у територіальних громадах, створення умов для роботи навчальних закладів у режимі офлайн та розвиток міжнародної співпраці не тільки на державному, а й на муніципальному рівні – такі пріоритети визначив Президент під час розширеного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад», - повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Участь у Конгресі він узяв разом із керівниками громад Луганської області.

У хабі Гірської громади у Києві завтра відбудеться психологічний тренінг

Захід проведе психолог – директор Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги Аліна Оберемок.

Наші ВПО запрошуються на психологічний тренінг 21 серпня о 12:00 до гуманітарного осередку Гірської громади.

Хаб знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Олекси Тихого, 22.

Призначено нового заступника голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації

Ним став Денис Денищенко, колишній очільник Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин ОДА.

Куди можуть звернутися внутрішньо переміщені особи для отримання допомоги щодо психічного здоров’я?

Стреси, недосипання, негативні спогади, переїзди, втрата і розлука з близькими, кризові ситуації через війну впливають на психічне здоров’я. Все це часто супроводжує внутрішньо переміщених осіб. Зволікання із отримання кваліфікованої допомоги погіршує психічне самопочуття та впливає на здоров’я безпосередньо.

Внутрішньо переміщені особи можуть безоплатно отримати допомогу щодо психічного здоров’я. Вона покривається Програмою медичних гарантій.

Сєвєродонецька та Рубіжанська лікарні планують доєднатися до пілотного проєкту зубопротезування військовослужбовців

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у онлайн-нараді з головою Національної служби здоров’я України Наталією Гусак щодо обговорення актуальних питань реалізації пілотного проєкту зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Із 1 вересня 2024 року у перших класах має бути не більше ніж 24 учні. Це нова норма, спрямована на реалізацію реформи "Нова українська школа"

Такі зміни допоможуть зменшити навантаження на вчителів, забезпечити індивідуальний підхід до кожного учня і відповідати їхнім особистим потребам у навчанні.

Детальніше – в інфографіці.

Наша дитяча футбольна команда стала третьою на турнірі до Дня Незалежності

Турнір з міні-футболу до Дня Незалежності України провели 19 серпня в Києві для дітей 2013-2014 років народження.

Змагання організовані Старобільською районною державною адміністрації за підтримки Української асоціації футболу та Луганського обласного відділення НОК України.

Заклади Луганщини будуть надавати соціальні послуги з формування життєстійкості та супроводу ветеранів та демобілізованих осіб

Пріоритетні напрями розвитку соціальних послуг та питання інформаційної політики щодо підтримки ВПО розглянули на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації.

Семеро дітей з Троїцької громади повернулися з відпочинку з табору «Смерічка» на Івано-Франківщині

Путівки були придбані Троїцькою селищною військовою адміністрацією за місцевою програмою оздоровлення. 

Заявки від батьків приймаються і дотепер. 

Звертайтеся за номером телефону: +38 073 144 33 16.

В «лнр» чиновникам обмежили виїзд, у Старобільську окупанти регулярно оточують ринок для перевірки населення, Макіївку ворог обстріляв з реактивної артилерії

«Противник тисне і на Куп’янському, і на Лиманському напрямках. Найбільш активними росіяни були поблизу Макіївки, Невського, Площанки та Стельмахівки. У Невському ще залишаються люди, яких щоразу вмовляємо виїхати. Вчора вдалося двох. Село перебуває під постійним вогнем ворожої артилерії. Із неба «полюють» безпілотники окупантів. Як і в Макіївці. По цьому населеному пункту загарбники вдарили ще й з реактивної артилерії», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.