Прес-центр20 серпня 2024, 07:08

В «лнр» чиновникам обмежили виїзд, у Старобільську окупанти регулярно оточують ринок для перевірки населення, Макіївку ворог обстріляв з реактивної артилерії

«Противник тисне і на Куп’янському, і на Лиманському напрямках. Найбільш активними росіяни були поблизу Макіївки, Невського, Площанки та Стельмахівки. У Невському ще залишаються люди, яких щоразу вмовляємо виїхати. Вчора вдалося двох. Село перебуває під постійним вогнем ворожої артилерії. Із неба «полюють» безпілотники окупантів. Як і в Макіївці. По цьому населеному пункту загарбники вдарили ще й з реактивної артилерії», – повідомив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

У так званій «лнр» опублікували розпорядження про обмеження права на виїзд чиновників-колаборантів, які володіють інформацією особливої важливості або абсолютно секретними відомостями.
Дозвіл на виїзд таких осіб надаватиме особисто «глава лнр» пасічник після розгляду заяви бажаючого. Упродовж 35 днів особу, що хоче виїхати, перевірятимуть органи фсб та внутрішньої розвідки рф. У заяві необхідно буде вказати маршрут поїздки, тип транспорту і особисті дані особи, яка прийматиме гостя з «лнр». Двері зачиняються.

У Старобільську окупанти у вихідні дні влаштовують рейди на місцевому ринку. У час, коли там збирається достатньо населення. Перевіряють документи та мобільні пристрої. За необхідності, оточують ринок, перекриваючи усі входи – випускають усіх лише після ретельного огляду.