Архів новин

26 августа 2024

Майстер-класи, виступи зірок та підтримка ЗСУ: у Києві пройшов фестиваль для луганчан

Близько 1 500 луганчан зібралися на Фестивалі Вільної Луганщини «Формула Сонця» у столиці, який пройшов на базі шелтеру-хабу для переселенців Лисичанської МВА. 

«Дуже приємно, що міцна родина Луганщини, яка сьогодні розділена різними містами та навіть країнами, сьогодні зібралася разом! Перш за все, за таку можливість ми маємо подякувати нашим ЗСУ, які витримують до ста обстрілів щоденно заради миру в Україні» - привітав присутніх на заході голова обласної державної адміністрації – начальник обласної війської адміністрації Артем Лисогор. 

Артем Лисогор перевів гуманітарні хаби Луганщини на надзвичайний режим роботи

Очільник Луганщини Артем Лисогор провів оперативну нараду щодо переведення гуманітарних хабів у надзвичайний режим роботи.

«Ворог завдав один з найбільших комбінованих ударів по нашій інфраструктурі. Десятки ракет різних типів та близько сотні «шахедів». Наразі по усій країні триває ліквідація його наслідків. Руйнування є у більшості областей – від Харківщини до Волині. Багато міст без світла, тому треба негайно забезпечити людям доступ до джерел електроживлення та зв’язку!» - звернувся він до керівників територій.

У «лнр» ще один населений пункт постраждав від стихійної пожежі; лікарні Луганська, Алчевська, Ровеньків, Біловодська заповнені пораненими росіянами; в бік Невського та Макіївки ворог застосував 77 БпЛА

«Противник руйнує прифронтові села, завдаючи вогневого ураження усім, що є в наявності. 77 безпілотників були спрямовані в райони Невського та Макіївки. Туди ж окупанти п’ять разів вдарили із реактивних систем залпового вогню. 35 обстрілів росіяни здійснили зі ствольної артилерії», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.
Атакували загарбники поблизу Стельмахівки, Білогорівки, Греківки та Невського. 

Найбільший тиск наші оборонці відчули біля Невського.