Прес-центр21 серпня 2024, 14:08

Робиться все можливе, щоб зберегти наші освітні заклади, педагогічний склад, а головне – дітей, – Артем Лисогор відкрив серпневу педконференцію

 

В облдержадміністрації відбулася щорічна регіональна серпнева конференція працівників освіти Луганщини «Навчання в умовах війни: забезпечення права молодого покоління на освіту в 2024-2025 навчальному році».

Із вітальним словом до учасників конференції виступив голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. 

«Минулий навчальний рік був сповнений великих зусиль, відданості та праці, які ви вклали в освітній процес заради наших дітей, при цьому змогли втримати високий рівень його якості та організації, – зазначив Артем Лисогор. – Результати НМТ 2024 року знову підтвердили якість освіти Луганщини: шість випускників шкіл отримали найвищі 200 балів з окремих предметів. Плідним рік був і на медалі – 90 золотих та 34 срібні одержали наші випускники». 

Найбільш актуальним для педагогів та їх вихованців стало реформування дистанційної освіти. 

«Разом з вами нам вдалося відстояти позицію області щодо дистанційної освіти. Я вдячний вам за підтримку та запевняю, що робиться все можливе, щоб зберегти наші освітні заклади, педагогічний склад, а головне – дітей, в тому числі і тих, які навчаються з тимчасово окупованої території», – наголосив Артем Лисогор. 

Те, яких зусиль докладають наші педагоги, щоб продовжувати зберігати наших дітей, які знаходяться в окупації, в небезпеці, під постійним тиском росіян, заслуговує величезною поваги.

Він відзначив, що Луганську область в цьому ставлять в приклад, а роботу освітян оцінюють на рівні центральної влади. Є випадки, коли дітей, які були силою депортовані до рф, вдалося повернути додому саме завдяки роботі наших учителів. 

Очільник Луганщини подякував освітянам області та побажав їм натхнення та успіхів у прийдешньому навчальному році.