Прес-центр10 серпня 2024, 10:08

Ірина Верещук підтримала Луганський державний медичний університет

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово-окупованих територій Ірина Верещук провела окрему нараду щодо проблемних питань функціонування Луганського державного медичного університету.

Зокрема, було розглянуто питання отримання ДЗ «ЛДМУ» ліцензій за спеціальностями: «Медична психологія», «Терапія та реабілітація», «Публічне управління та адміністрування в галузі охорони здоров’я», «Стоматологія» (розширення ліцензованого обсягу), «Фармація, промислова фармація». 

Як повідомив ректор університету Сергій Смірнов, відповідні ліцензійні справи з травня декілька разів подавались на розгляд  МОН, однак щоразу повертались міністерством на доопрацювання з новими вимогами. Дотепер питання не вирішене.

Також було розглянуто ситуацію із блокуванням ДП «Інфоресурс» та МОН можливості поновлення до Університету студентів медичних та фармацевтичних спеціальностей, які були відраховані більше року тому. 
«Університет постійно працює над залученням студентів, в тому числі іноземців, які вимушено перервали навчання через повномасштабне вторгнення рф у 2022 році. Проте, наявні перешкоди унеможливлюють подальше навчання цих здобувачів вищої освіти», - повідомив Сергій Смірнов.

Заслухавши аргументи обох сторін, Ірина Верещук звернулась до представників міністерства освіти: «Ви маєте підтримувати релокований освітній заклад! Приїдьте, розберіться, допоможіть оформити документи й отримати ліцензії», - та доручила вирішити усі питання до вересня.