Прес-центр14 липня 2024, 12:07

13 липня 2024 року на 69 році пішов із життя Олександр Миколайович Козенко

13 липня 2024 року на 69 році пішов із життя Олександр Миколайович Козенко – заступник начальника управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської обласної державної адміністрації.

Майже сорок років він віддав служінню людям, суспільству, державі.

Народився Олександр Миколайович 10 червня 1956 року у Дніпропетровській області, але все своє життя прожив на Луганщині.

Державну службу розпочав у 1986 році, працюючи на посадах помічника заступника голови Луганської облдержадміністрації, помічника заступника голови Луганської обласної ради.

З січня 1995 року й до останнього часу працював на посадах начальника відділу у справах національностей та релігій; заступника начальника управління – начальника відділу у справах національностей та релігій управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської облдержадміністрації, забезпечуючи проведення на території області державної політики у сфері державно-церковних та міжнаціональних відносин, прав національних меншин та прав громадян України на свободу світогляду та віросповідання.

У 2002 році закінчив Харківський регіональний інститут державного управління Української Академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління», здобувши кваліфікацію магістра державного управління.

У 2012 році закінчив Луганський Богословський Університет на честь Архістратига Михаїла за напрямом підготовки «Богослов’я», здобувши кваліфікацію магістра богослов’я.

З вересня 2014 року, у складі управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської облдержадміністрації, перемістився з тимчасово окупованого Луганська до Сєвєродонецька, на підконтрольну українській владі частину Луганської області, де продовжив свою професійну діяльність.

Після 24 лютого 2022 року, коли працівники управління вимушені були виїхати до більш безпечних регіонів України, Козенко Олександр Миколайович доклав великих зусиль для відновлення його повноцінної роботи.

У пам’яті колег Олександр Миколайович назавжди залишиться мудрим та високопрофесійним керівником, прикладом відданості своїй справі та високого патріотизму.

Він послідовно відстоював національні інтереси нашої країни, повсякденно пропагував ідеали свободи та демократії.

Складно переоцінити внесок Олександра Миколайовича у підтримку міжконфесійної злагоди на Луганщині, зміцнення національної єдності та розбудову соборної, європейської Української держави.

За свою людяність, принциповість та відповідальність Олександр Козенко користувався високою повагою серед представників релігійних спільнот та національно-культурних організацій області.

За сумлінну працю та високий професіоналізм Козенко Олександр Миколайович був нагороджений: Почесною відзнакою Луганської обласної державної адміністрації «За розвиток регіону» (2006 р.), Почесною грамотою Головного Управління Державної Служби України (2008 р.), Почесною грамотою Міністерства культури України (2016 р.), Почесною грамотою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (2016 р.), Почесною грамотою Луганської обласної державної адміністрації (2018 р.), медаллю «За жертовність та любов до України» Української Православної Церкви Київського Патріархату (2015 р.), орденом Української Православної Церкви Святителя Миколая Чудотворця (2016 р.), орденом Української Православної Церкви Святителя Феодосія Чернігівського (2017 р.), Грамотою Верховної Ради України (2021 р.).

Луганська облдержадміністрація висловлює щирі співчуття рідним і близьким покійного.

Світла пам’ять про Олександра Миколайовича Козенка назавжди залишиться у наших серцях.