Архів новин

15 июля 2024

Артем Лисогор звернувся з нагоди Дня Української Державності

Дорогі жителі Луганщини! Шановні співвітчизники! 

Сьогодні ми відзначаємо свято, що символізує багатовікове прагнення нашої нації до побудови власної країни – День Української Державності.

Саме наша державність – це відповідь на потребу в безпеці та мирі для України. 

Державність, яку важко захищати, але найважче повернути, якщо втратиш. 

Київська Русь, Галицько-Волинське князівство, Гетьманщина, УНР і ЗУНР – ми не тільки створили свої національні держави, а і допомагали у цьому сусідам. 

У Невському росіяни зруйнували ще один будинок, у Рубіжному затопило покинуту російськими будівниками багатоповерхівку, два кроки у минуле - у трьох райцентрах "лнр" побутові товари продаватимуть на пошті

"Невське окупанти обстріляли учора близько 11:00. Били з артилерії, застосовували fpv-дрони. Зафіксоване влучання в домоволодіння - воно повністю зруйноване. Загарбники щодня нищать наші прифронтові села," - наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Також під вогонь противника потрапила Макіївка. По цьому населеному пункту росіяни вдарили зі ствольної та з реактивної артилерії, а також з безпілотників. Загалом агресором там випущено близько 20 некерованих авіаційних ракет. Ще низка - по Серебрянському лісу.

Стартував перший грантовий конкурс «Кар’єрний старт. Програма молодіжної гарантії»

Програма охопить, зокрема, Київську, Чернігівську, Житомирську, Харківську, Львівську, Закарпатську, Полтавську, Запорізьку, Миколаївську, Кіровоградську, Дніпропетровську та Волинську області, а також низку територіальних громад. Загальний бюджет становить майже 4 мільйони гривень, а максимально допустима сума одного гранту становить 380 тис. грн.

Роз’яснення з пенсійних питань нашим ВПО нададуть у вівторок в Ужгороді

16 липня з 9:00 до 11:00 фахівець Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області надаватиме  внутрішньо переміщеним особам з нашого регіону онлайн-консультації з питань субсидій, пільг, страхових та пенсійних виплат.

Захід відбудеться у хабі Новоайдарської громади.

Адреса: м. Ужгород, проспект Свободи, 52-А.

Налагодження контактів з американськими штатами, енергетика та безпека: Президент провів нараду з начальниками ОВА

Президент Володимир Зеленський провів нараду з начальниками обласних військових адміністрацій України та заслухав доповідь кожного щодо оперативної ситуації, зокрема про фортифікації та енергетику.

Глава держави наголосив на необхідності та важливості зустрічі голів ОВА з урядовцями для якнайшвидшого розв’язання проблем у громадах. Ідеться про безпеку, енергетику, опалювальний період і навчальний процес.

Державність важко захищати, але найважче повернути, якщо втратиш, - Катерина Безгинська під час урочистостей з нагоди Дня Української Державності

 

Керівники обласної державної, місцевих державних адміністрацій та правоохоронних органів Луганської області взяли участь у урочистому заході в Дніпрі з нагоди Дня Української Державності.

Ще семеро військових з Рубіжного отримали матеріальну допомогу від громади

Їм перераховано по 30 тисяч гривень за Програмою надання грошової допомоги «Громада - Захисникам і Захисницям». Сума одержаних коштів - 210 тисяч гривень.

Слід зазначити, що від початку року вже 112 Захисників та Захисниць Рубіжанської громади отримали грошову допомогу на 3 мільйони 360 тисяч гривень.

Нагадуємо, що реалізація Програми триває протягом 2024 року.

Для отримання консультацій звертайтеся за номерами телефонів: 0509487925, 0662634871, 0501665222.

Звернення Президента Володимира Зеленського з нагоди Дня Української Державності

8 липня по Києву вдарила російська ракета. Пряме влучання.

Крилата ракета Х-101. Її розробили для ураження значних військових цілей. Путін уразив нею дитячу лікарню. «Охматдит».

Одна із сотень українських лікарень, які були, на жаль, розбиті російськими ракетами, бомбами, артилерією.

З «Охматдиту» світ побачив тисячі фото й відео. Того, що сталося. І як українці згуртувалися.

Побачив, як Україну хочуть убити. І як попри все Україна долає удари.

Як об’єднує світ, щоб захистити життя. І як світ надихається тим, що вдається Україні.