Прес-центр15 липня 2024, 15:07

Стартував перший грантовий конкурс «Кар’єрний старт. Програма молодіжної гарантії»

Програма охопить, зокрема, Київську, Чернігівську, Житомирську, Харківську, Львівську, Закарпатську, Полтавську, Запорізьку, Миколаївську, Кіровоградську, Дніпропетровську та Волинську області, а також низку територіальних громад. Загальний бюджет становить майже 4 мільйони гривень, а максимально допустима сума одного гранту становить 380 тис. грн.

Грант націлений для всіх українських роботодавців, які готові працевлаштувати випускників професійно-технічних навчальних закладів без досвіду роботи. Загалом очікується допомогти від 10 до 50 роботодавцям. Ними можуть стати як юридичні особи (незалежно від організаційно-правової форми, форми власності та підпорядкування), так і фізичні особи-підприємці.

Умови конкурсу:
- роботодавець у своїй команді має не менше 30% працівників/працівниць віком до 35 років,
- має підтвердити (рекомендаційними листами від партнерських організацій або ж публікаціями в медіа чи Інтернеті) залученість тим, чи іншим чином до молодіжної роботи: тобто, спрямовувати діяльність на розв’язання соціальних проблем молоді й задоволення їх потреб. Це може бути у форматі проведених заходів, створених некомерційних продуктів чи благ, реалізованих окремих проєктів.

Пропонований грантовий конкурс орієнтований на українську молодь від 16 до 21 років, яка зацікавлена у здобутті першого офіційного працевлаштування за спеціальністю без досвіду роботи. Завдяки гранту передбачається працевлаштування молодих людей, менторську підтримку із можливістю продовження роботи на підприємстві, в установі, компанії, залучення до корпоративної культури і підвищення рівня економічної самостійності молоді.

Кінцева дата подачі заявок до 7 серпня 2024 року. В разі виникнення питань чи пропозицій – прохання звертатись на uyf.inbox@gmail.com. або за тел. 246 62 36.
Деталі - https://uyf.gov.ua/programs/kariernyi-start