Архів новин

20 июля 2024

Стабілізація енергосистеми – першочергове завдання, – Артем Лисогор підбив підсумки тижня

«Тиждень розпочався з відзначення Дня Української Державності – свята, що символізує прагнення української нації до побудови власної держави. У цей час знаходився на нараді Президента України Володимира Зеленського – звітував про оперативну ситуацію в кожному регіоні, енергетику, фортифікації та безпекові питання», – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор під час підсумкового щотижневого брифінгу.

У прифронтовому Невському згоріли три домогосподарства, замість клубів на колесах із рф доставляють в «лнр» звичайні автівки – обладнувати треба за свої кошти, щоб викидали менше – у Луганську встановлюють відеокамери у місцях скупчення сміття

«Деокуповані нами села росіяни обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії, застосовували безпілотники та авіацію. Так, у Невському окупанти влучили по території трьох домогосподарств, де сталося займання вцілілих приміщень – вони згоріли.

Чергові зміни внесені до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Наказом Мінреінтеграції від 25 червня 2024 року № 170 (https://minre.gov.ua/2024/07/17/pro-zatverdzhennya-zmin-do-pereliku-tery...) внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією (https://minre.gov.ua/wp-content/uploads/2024/07/15.per

Більше 1,3 мільярда гривень виплачено пенсіонерам Луганщини в липні

Жителям Луганської області, станом на 19 липня, на пенсійні виплати спрямовано 1 378,9 млн гривень.
З них 1 371,0 млн гривень - через уповноважені банки, 46,7 тис. гривень - через АТ «Укрпошта».
Соціальні страхові виплати профінансовані на 34,7 млн гривень, в т. ч. на 952,4 тис. гривень - оплата лікарняних.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

20 липня почала працювати урядова «гаряча лінія» 15-49 під назвою «СТРУМ», на яку можуть звертатися громадяни та бізнес для вирішення питань, пов’язаних з енергетичною галуззю, зокрема щодо встановлення альтернативних джерел енергії для забезпечення власної енергонезалежності.

Консультації з енергетичних питань за номером 15-49 можна отримати безкоштовно і цілодобово.

Юнаки та дівчата Луганського обласного військового ліцею вирушили до міжнародного табору у Республіку Литва

Другий рік поспіль для групи ліцеїстів та ліцеїсток Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою організовано змістовну подорож до Міжнародного літнього табору "Жальгіріс 2024" у Литві.

З  України  разом з луганчанами поїхали також військові ліцеїсти з Києва та Львова.

На юнаків та дівчат чекає знайомство з однолітками з країн Балтії та Польщі, можливість покрашити свої знання з англійської мови, а також низка різноманітних цікавих зустрічей.

Оголошено ІV Всеукраїнський творчий конкурс «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України

До участі запрошуються юні художники, співаки та волонтери віком від 4 до 18 років з України та української діаспори різних країн світу.
Взяти участь можна у трьох категоріях:
- малюнок (зображення українських захисників, рятувальників, лікарів та волонтерів, історичних постатей, рідного краю, традицій та сюжету пісень, з якими українці йдуть до Перемоги);
-  фотографія (відображення волонтерських ініціатив дітей);
-  пісня (виконання україномовної пісні, яка береже та формує культурну спадщину українського народу). Участь у конкурсі є безкоштовною.