Прес-центр20 липня 2024, 10:07

Стабілізація енергосистеми – першочергове завдання, – Артем Лисогор підбив підсумки тижня

«Тиждень розпочався з відзначення Дня Української Державності – свята, що символізує прагнення української нації до побудови власної держави. У цей час знаходився на нараді Президента України Володимира Зеленського – звітував про оперативну ситуацію в кожному регіоні, енергетику, фортифікації та безпекові питання», – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор під час підсумкового щотижневого брифінгу.

Серед важливих заходів, до яких він долучився, Артем Лисогор відзначив брифінг Міністерства енергетики України з питань забезпечення потреб енергосектору та підготовки до осінньо-зимового періоду: «Стабілізація енергосистеми – першочергове завдання, адже через аномальну спеку зростає споживання електрики. Крім того, ворог щодня обстрілює об‘єкти критичної інфраструктури. Для сталої роботи енергосистеми України наразі потрібні конкретні рішення, які повинні реалізовуватися у тісній взаємодії влади, міжнародних організацій та громад», – наголосив він. 

Також голова облдержадміністрації узяв участь в установчому засіданні Координаційного штабу реалізації ветеранської політики. На його думку, формувати ветеранську політику треба «знизу»: від органів місцевого самоврядування, які безпосередньо контактують із ветеранами, до рівня міністерства. В Україні наразі понад 1,2 млн ветеранів, фахівці прогнозують, що у 2026 році їх буде понад два мільйони. Тож серед пріоритетів – адаптація до мирного життя: освіта, перекваліфікація та подальше працевлаштування ветеранів.

Громади працюють над забезпеченням матеріальної допомоги мобілізованим землякам та членам їх сімей. Так, ще понад мільйон гривень виділено Захисникам та членам їх сімей Лисичанською громадою. Також матеріальну допомогу отримали: семеро військових  Рубіжанської,  14 військовослужбовців і члени їх сімей – від Сєвєродонецької та семеро мешканців Красноріченської громад. 

Передали 20 квадрокоптерів спецпризначенцям з нацгвардії. Вони виконують бойові завдання на Харківщині. Дрони Mavic 3 Pro Fly More Combo від Рубіжанської громади стануть нашим хлопцям у нагоді при розвідці та роботі в тилу противника.

Артем Лисогор зустрівся з представниками Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста. Під час події відбулось підписання меморандуму між благодійною організацією та Департаментом охорони здоров’я ОДА і Лозно-Олександрівською СВА.

Не припиняється робота громад області з оздоровлення учнів Луганщини. Зокрема, на Івано-Франківщині відпочивають 50 дітей з Гірської громади, а 16 дітей з Білолуцької громади вже оздоровилися впродовж літа.