Архів новин

13 июля 2024

Збереження дистанційної освіти у школах, будівництво фортифікаційних споруд, фінансова підтримка військових, - Артем Лисогор підбив підсумки тижня

«Найважливішим підсумком цього тижня стало збереження дистанційної форми навчання у закладах загальної середньої освіти. Питання складне, адже стосується організації здобуття освіти в умовах воєнного стану.

Наші ВПО можуть звернутися по юридичну допомогу у Києві

Щосереди з 10:00 до 15:00 у хабі Гірської громади відвідувачі можуть отримати юридичну консультацію.

Адвокати БФ «Право на захист» допоможуть з питань документування руйнувань майна, компенсації за зруйноване та пошкоджене житло, внесення відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та отримання витягу, реєстрації ВПО.

Декларацію Солідарності незламних міст підписали Рубіжне та Маріуполь

Рубіжанська міська військова адміністрація разом з Маріупольською міською радою підписали Декларацію Солідарності незламних міст про співпрацю між громадами, які постраждали від вторгнення рф. Це відбувалося під час презентації проєкту «Mariupol Reborn», в рамках спільно організованої зустрічі.

Як взяти участь у програмі «ГрінДІМ», що реалізується державною установою «Фонд енергоефективності»

Як взяти участь у програмі «ГрінДІМ», що реалізується державною установою «Фонд енергоефективності»

У хабі в Броварах працюватиме пересувний флюорограф

17 липня з 10:00 до 17:00 у хабі Сватівської громади заплановане проведення безкоштовного обстеження пересувним флюорографом КНП «Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування м. Бахмут» для ВПО з Луганської області та мешканців Бахмутської громади.

При собі необхідно мати направлення на флюорографію від сімейного лікаря в паперовому вигляді.

Попередній запис за номером телефону: +380938035273.

Адреса хабу: м. Бровари, вул. Героїв України, 30.

Долучайтеся до літературно-мистецького конкурсу для дітей та молоді «Сильні духом IN-UA»

У цьому році проєкт для дітей та підлітків «Успіх усупереч», який реалізує ГО «КРАЄЗНАВЧО-КУЛЬТУРНЕ ТОВАРИСТВО «Д.І.Я» за підтримки Українського культурного фонду, має інклюзивне спрямування.

Його мета - залучити зростаюче покоління українців до творчості й осмислення важливості долання труднощів на шляху до самореалізації та успіху на основі позитивних життєвих прикладів українців з інвалідністю та постраждалих від війни.

В рамках цьогорічного проєкту з 5 липня до 15 серпня проводиться літературно-мистецький конкурс для дітей та молоді до 19 років «Сильні духом IN-UA».

Працевлаштування людей з інвалідністю

Кожен українець повинен мати безбар’єрний доступ до робочого місця та можливість брати участь в економічному житті країни. Щоб посилити зацікавленість роботодавців наймати людей з інвалідністю, Уряд запровадив програму компенсацій за облаштування робочих місць для них.

Які ще є послуги та програми для працевлаштування людей з інвалідністю – дивіться в інфографіці.

Понад 1 млн гривень виділено Захисникам та членам їх сімей Лисичанською громадою

Зокрема, у липні допомога призначена 47 мешканцям громади, які беруть (брали) участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України. Вони одержали по 20 тисяч гривень.

Три військовослужбовця, які у період після 24.02.2022 отримали поранення (контузії, травми, каліцтва), пов’язані з захистом Батьківщини, - по 25 тисяч гривень.

Ще трьом особам, як уповноваженим представникам сімей загиблих Захисників України, виділено по 15 тисяч гривень.

В липні «гарячі лінії» керівництва ПФУ нашого регіону триватимуть протягом чотирьох днів

У понеділок, 15 липня, із 10:00 до 11:00 свої запитання мешканці регіону зможуть поставити заступнику начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Павлу Баранову. Номер телефону: (068) 300-40-86.

У вівторок, 16 липня, із 10:00 до 11:00 можна звернутися до заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Тетяни Нікітіної. Номер телефону: (095) 802-61-38.

Залишилися в Сєвєродонецьку і не сплачують окупантам за воду – заборгованість складає близько 50 %, у Лутугиному вирізають завод прокатних валків, у деокупованому Невському зруйновано ще один будинок

«По селу вели вогонь зі ствольної артилерії. Також окупанти застосовували там безпілотники. Снаряд влучив у раніше пошкоджений приватний будинок. Тепер домоволодіння зруйноване, – зазначив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації. – Сусідню  прифронтову Макіївку загарбники обстріляли з реактивної артилерії, здійснювали там скиди з дронів».

Бої точилися минулої доби поблизу Невського, Макіївки, у Серебрянському лісі та в Білогорівці.