Прес-центр24 квітня 2019, 16:04

Нагальні проблеми зміцнення українського інформаційного простору обговорили в облдержаміністрації

Питання інформаційної безпеки та протидії ворожій пропаганді обговорювалися на черговому засіданні робочої групи з питань збільшення україномовного контенту в Луганській області, що провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Одним з найгостріших питань є забезпечення безперебійної роботи телерадіопередавального обладнання в Луганській області. Нагадаємо, на початку квітня шість об’єктів Луганської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення було відключено від електропостачання у зв’язку із заборгованістю перед енергопостачальником. У результаті цього більша частина підконтрольної українській владі території Луганської області залишилось без українського телерадіомовлення.

Луганською облдержадміністрацією та КРРТ вжито всіх заходів відповідно до чинного законодавства для поновлення українського телерадіомовлення. У зв’язку з тим, що існує загроза повторного відключення, Юрій Клименко наголосив на необхідності комплексного підходу до вирішення питання.

«Ми розуміємо, що перебуваємо на території проведення Операції об’єднаних сил, і відключення об’єктів КРРТ від електропостачання завдає шкоди національним інтересам нашої держави. Підвищується інформаційний тиск проросійських незаконних збройних формувань, які знаходяться на окупованій частині Луганської області. Тож нам необхідно відпрацювати механізм попередження відключень українських мовників та порядок реагування на подібні ситуації», – зауважив заступник голови облдержадміністрації.

Крім того, під час засідання розглядалося питання видання обласної Книги пам’яті воїнів АТО/ОС Луганської області. Видання являтиме собою збірку розповідей про загиблих Героїв, зворушливі спогади рідних і друзів, історії з їхнього життя. Книга має на меті увічнити пам’ять про захисників української держави та нести патріотично-виховну складову.

Також члени робочої групи обговорили запровадження нових конкурсів з популяризації української мови серед жителів Луганської області.