Прес-центр25 червня 2021, 17:06

Сергій Гайдай: держава вкладає мільярди у ремонт доріг області, тому збереження цілісності автошляхів – наше спільне завдання

На цьому очільник Луганщини наголосив під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій сьогодні, 25 червня.

«Питання, які виникають у відповідних служб, які опікуються автошляхами, вони повинні розв’язати невідкладно. Луганщина має підтримку Президента Володимира Зеленського. Держава вкладає мільярди гривень у ремонт доріг області, тому збереження цілісності автошляхів – наше спільне завдання. Упевнений, що у разі відсутності результатів відбудуться кадрові зміни», – акцентував голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Це стосується, насамперед, ситуації з відсутністю закупівель послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення та штучних споруд на них через те, що результати тендерів, проведених Службою автомобільних доріг у Луганській області, постійно оскаржують учасники закупівель та треті особи.

Крім того,  через це неможливо привести у належний стан місця для проведення габаритно-вагового контролю у відповідність до вимог.

«Однією з головних причин руйнування доріг в області є велика інтенсивність руху великовагових транспортних засобів, які перевозять вантажі зі значним перевищенням допустимих норм. Тому Східному міжрегіональному управлінню Укртрансбезпеки необхідно посилити контроль за рухом вантажних автомобілів, тим більше у період обмежень, уведених із 1 червня», – зазначив Сергій Гайдай.

А саме, в денну пору доби (09:00 – 21:00) введено обмеження руху автомобільними дорогами загального користування державного значення великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш ніж сім тонн.

У свою чергу, Службі автомобільних доріг у Луганській області слід забезпечити утримання місць роботи пересувних пунктів габаритно-вагового контролю.

За дорученням голови облдержадміністрації, Управління патрульної поліції в Луганській області посилить контроль за рухом великовагових та великогабаритних транспортних засобів під час їх проїзду автомобільними дорогами загального користування та вулицями населених пунктів області.

Слід зазначити, що для здійснення тимчасової стоянки великовагових транспортних засобів в області використовуються 20 майданчиків в смугах відведення автодоріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Наразі облаштовані та технічно оснащені п’ять майданчиків для роботи пересувних ГВК. Передбачається облаштування ще п’ятьох.