Прес-центр19 квітня 2019, 16:04

Старобільський район – лідер із укладання декларацій з сімейними лікарями

В облдержадміністрації відбулась відео-селекторна робоча нарада з актуальних питань в роботі комунальних неприбуткових підприємств Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Марківського, Міловського, Сватівського, Старобільського, Станично-Луганського та Троїцького районів.

Її провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Під час наради розглядалися  питання щодо фінансування ФАПів та укладання декларацій з сімейними лікарями.

В. о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Інна Фесенко зазначила, що лідером з укладання цього документу залишається Старобільський район. Наразі їхній показник досяг 82,2 %. Далі високі показники у Новопсковського та Білокуракінського районів (73 %).

Нажаль, спостерігається незадовільна робота у Лисичанську.  Геннадій Іваненко порекомендував провести роз’яснювальну роботу серед населення міста за допомогою висвітлення відповідних матеріалів у засобах масової інформації.

«Медична реформа є незворотною і вкрай важливою. Зараз ми повинні інформувати жителів Луганщини, які досі не уклали договори з сімейними лікарями, – наголосив заступник голови облдержадміністрації. –  Тож необхідно максимально активізувати роботу в даному напрямі.

Слід зазначити, що сьогодні укладено декларації з лікарями первинної ланки на 63,5 %, від кількості постійного населення області.

Кількість пацієнтів, які уклали декларації у розрахунку на одного лікаря, становить 1196 чол. (шосте місце серед областей України у загальнодержавному рейтингу).

У роботі наради взяли участь заступники міських голів, заступники голів райдержадміністрацій, які координують роботу закладів охорони здоров’я на підвідомчій території, а також керівники комунальних неприбуткових підприємств міст та районів області.