Прес-центр10 червня 2021, 17:06

Заступник міністра освіти підбила підсумки дводенної робочої поїздки Луганщиною

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська разом з заступником міністра освіти і науки Вірою Роговою провели нараду з очільниками відділів та управлінь освіти з різних куточків Луганщини.

Заступник міністра подякувала присутнім освітянам за те, що незважаючи на важку економічну та безпекову ситуацію в регіоні, вони залишаються працювати над вихованням дітей і впроваджують загальнонаціональні тенденції освіти. Крім того вона поділилася враженнями про відвідування Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії»: «Я на власні очі побачила високий рівень вмотивованості та дисципліни у кадетів, а також рівень відповідальності офіцерів-вихователів, які навчають майбутніх захисників України». Вона наголосила, що держава має опікуватись такими профільними навчальними закладами.

За її словами, в умовах реформування системи освіти в Україні, державні субвенції мають допомагати громадам. І тоді самі громади стануть відповідальними за матеріальне забезпечення, оплату праці педагогів, а також найголовніше – загальну якість освітніх послуг для учнів.

Також Віра Рогова закликала освітян до дискусії, яка стала формою «зворотного зв’язку» від місцевих педагогів до Міністерства освіти і науки України.