Архів новин

02 декабря 2015

Анонс подій Четвер 03.12.2015

- Підписання Меморандуму про взаємодію органів державної влади в питаннях соціалізації інвалідів. 
Бере участь керівництво області.
м. Сєвєродонецьк, проспект Радянський, 59, 3-й поверх, зал засідань (к. 3).

Початок 11:00

 

У Сєвєродонецьку презентували банківське відділення на колесах

2 грудня у Сєвєродонецьку за участі заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Клименко, заступника голови правління АТ «Ощадбанк» Євгенія Драчко-Єрмоленко та голови Луганського обласного управління «Ощадбанку» Ірини Бондар відбулась презентація унікального мобільного банківського підрозділу, створеного на базі автомобілю КрАЗ. Банківське відділення на колесах призначено для роботи в Донецькій та Луганській областях. Мобільний підрозділ буде обслуговувати громадян, що мешкають у прифронтових населених пунктах, військовослужбовців та правоохоронців, які перебувають у військових частинах та в зоні АТО. 

У Попаснянському районі закінчують відновлення найбільш пошкоджених житлових будинків

Сьогодні, 2 грудня, під час робочої поїздки до Попаснянського району керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука відвідав гімназію, де оглянув нове обладнання для класів. Кошти на нові парти і дошки було виділено з районного бюджету. Очільник області, побачивши, що вчителі працюють за старими столами, дав доручення голові Попаснянської районної ВЦА Роману Власенку закупити необхідну кількість меблів для педагогів. 

Представники Луганщини взяли участь у роботі міжнародної конференції «Співпраця громади та влади задля підвищення якості та ефективності надання адміністративних послуг та наближення їх до європейських стандартів

В Івано-Франківську в листопаді місяці проходила міжнародна конференція «Співпраця громади та влади задля підвищення якості та ефективності надання адміністративних послуг та наближення їх до європейських стандартів»

Найважливіше про субсидії

Що таке субсидія та як вона розраховується? На який об’єм послуг вона призначається та на який термін?

Фактичне споживання послуг домогосподарствами може відрізнятися від нормативного. Воно може бути більшим або меншим від соціальних норм споживання. Як це впливає на оплату послуг?

Порядком надання субсидій передбачено, що в разі призначення субсидій громадянам необхідно щомісяця сплачувати свою обов'язкову частку витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Від чого вона залежить?

 

 

Юрій Клименко зустрівся з Президентом торгово-промислової палати України Геннадієм Чижиковим

Сьогодні, 2 грудня, відбулася робоча зустріч заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Клименка з Президентом торгово-промислової палати України Геннадієм Чижиковим.

На апаратній нараді в облдержадміністрації доручено створити робочу групу по відбору проектів регіональних програм розвитку

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк 1 грудня провела апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, провідних підприємств та установ області з питань підготовки проектів регіональних цільових та інших програм за рахунок державного бюджету й інших джерел, виконання Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про очищення влади», дисципліни в облдержадміністрації та її структурних підрозділах, підготовки учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів до зовнішнього незалежного оцінювання знань у 2016 році та інших нагальних питань.

В Луганській області проходить обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Про проведення на Луганщині обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» повідомила на брифінгу для ЗМІ в ОДА директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Нарада з обговорення проблемних питань ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ»

01.12.2015 відбулася робоча нарада з обговорення проблемних питань ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» та прийняті шляхи щодо  їх вирішення.

В облдержадміністрації на нараді 01.12.2015 за участю ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ» розглянуті проблемні питання щодо прискорення реалізації проекту реконструкції підприємства, недопущення або перенесення процедури приватизації, питання взаєморозрахунків за спожиту електроенергію для погашення боргу за природний газ та визначено комплекс заходів, а саме підготовка проекту постанови Кабінету Міністрів України стосовно прискорення реконструкції підприємства та виключення теплоелектроцентралі з переліку підприємств, які підлягають приватизації.

Крім того надані відповідні доручення з приводу взаєморозрахунків теплоелектроцентралі з ДП «Енергоринок» та НАК «Нафтогаз України» з метою покращення фінансового стану підприємства. 

Елеонора Поліщук: «Ми будемо робити все від нас залежне, аби жінки від насильства страждали якомога менше»

На щотижневому брифінгу для ЗМІ в ОДА директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук розповіла про вкрай актуальну зараз для нашого регіону тему – гендерно  обумовленого насильства, тобто насильства проти жінок за ознакою статі.

16 днів проти насильства на Луганщині: Наталія Федорович взяла участь у низці тематичних заходів у Сєвєродонецьку

«Сьогодні Міністерством соціальної політики України готується пакет законодавчих змін щодо ратифікації Стамбульської конвенції. Планується введення поняття захисного припису як гарантії ізоляції жертви. Ми працюємо над криміналізацією злочинів, пов’язаних із насильством, адже на сьогодні передбачене штрафування кривдника не є запорукою не повторення факту насильства», – розповіла директор Департаменту сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України Наталія Федорович в ефірі телеканалу ІРТА у передачі «Важливі люди» 30 листопада 2015 року.

Декада зайнятості учасників АТО та осіб з інвалідністю в Луганській області

З 1 по 10 грудня 2015 року Луганська обласна служба зайнятості проводить Всеукраїнську декаду зайнятості учасників АТО та осіб з інвалідністю з нагоди Міжнародного Дня інвалідів, що оголошений 3 грудня Генеральної Асамблеєю ООН.

 

Декада зайнятості запланована в усіх центрах зайнятості Луганської області. Вона спрямована на всебічну допомогу людям: підвищення конкурентоспроможності на ринку праці різних груп населення, зокрема, осіб з інвалідністю та учасників АТО, зростання соціальної відповідальності роботодавців та посилення взаємодії влади і громадянського суспільства у вирішенні проблем зайнятості даної категорії.

Наталія Федорович: Б’є – значить, любить. Це не народна мудрість, а абсолютно чітко визначена стаття Кримінального кодексу України

Директор Департаменту сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми Міністерства соціальної політики України Наталія Федорович взяла участь у низці заходів у місті Сєвєродонецьку у рамках відзначення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Зокрема, 30 листопада 2015 року вона стала гостею телепередачі «Тема дня» на телеканалі ЛОТ.

 

Під час розмови було зазначено, що тематика насильства є дуже актуальною, адже військові події відбилися на свідомості цілої країни. Наталія Федорович розповіла про роботу мобільних бригад, що працюють у п’яти областях України із найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб. У листопаді розпочали таку роботу п’ять бригад і на Луганщині. Головною метою їх діяльності є допомога жінкам і дівчатам-підліткам, які постраждали від різних видів насильства, у тому числі, ґендерно обумовленого.