Архів новин

04 декабря 2015

Урядом прийнято постанову щодо підтримки волонтерів, які постраждали під час надання волонтерської допомоги

В умовах напруженої військово-політичної ситуації, що склалася на Луганщині, допомога волонтерів є неоціненною. На жаль, трапляються випадки, коли люди, надаючи волонтерську допомогу тим, хото її найбільше потребує, самі стають жертвами й отримують фізичні ушкодження або навіть гинуть.

Клименко: «На території України йде гібридна війна. Війна, яку ще не бачив світ. Це війна не тільки зброї – це війна в душах, серцях і головах людей»

Сьогодні, 4 грудня, у Сєвєродонецькому міському Палаці культури пройшли урочисті заходи, присвячені Дню Збройних Сил України. 

Із професійним святом військовослужбовців привітав заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

Підписано тристоронню угоду щодо працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями

3 грудня щороку відзначається Міжнародний день інвалідів. У рамках відзначення цього дня підписано угоду щодо координації дій соціальних партнерів на здійснення конкретних заходів, спрямованих на працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями. Угода є тристоронньою та закріплює взаємодію між Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації, Луганським обласним центром зайнятості та Луганським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів.

 

Угодою закріплено обов’язки кожної зі сторін у напрямку працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями. Так, Департамент соціального захисту населення ОДА відповідно до угоди забезпечує формування централізованого банку даних із проблем інвалідності, здійснює направлення інвалідів на професійну реабілітацію до установ відповідно до їх індивідуальних програм, інформує осіб зазначеної категорії щодо їх можливостей проходження професійної реабілітації в реабілітаційних установах та про послуги державної служби зайнятості. 

Кабміном прийнято постанову щодо підтримки волонтерів, які постраждали під час надання волонтерської допомоги

В умовах конфлікту, що триває на Луганщині, допомога волонтерів є неоціненною. На жаль, трапляються випадки, коли люди, надаючи волонтерську допомогу тим, хото її найбільше потребує, самі стають жертвами й отримують фізичні ушкодження або навіть гинуть.

 

Державою на законодавчому рівні визначено порядок підтримки волонтерів, які загинули або зазнали ушкоджень під час надання допомоги. Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 19 серпня 2015 року № 604 «Деякі питання виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції, бойових дій та збройного конфлікту».

Oбласний конкурс творчих робіт зі скульптури учнів художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв

05 грудня 2015 року о 10.00 на базі комунального позашкільного навчального закладу «Сєвєродонецька дитяча художня школа»  відбудеться обласний конкурс творчих робіт зі скульптури учнів художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв.

Цей важливий культурно-мистецький захід проводиться в рамках виконання обласної програми «Мистецька освіта Луганщини» на 2013-2015 роки, затвердженої рішенням Луганської обласної ради.

Організатори Конкурсу - управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації та комунальна установа «Луганський обласний Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва».

Мета Конкурсу - активізація дитячої творчості, виявлення та розкриття творчих здібностей учнів класів образотворчого мистецтва, розвиток та популяризація дитячої художньої творчості, формування творчого потенціалу підростаючого покоління.

Конкурс проводиться за темою «Сорочинський ярмарок» за двома видами скульптури - рельєфна та кругла і завершиться виставкою кращих творчих робіт переможців Конкурсу.

До складу журі входять:

Домненко  Катерина Григорівна – голова журі, скульптор, викладач фахових дисциплін коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв.

Курбатов Микола Пилипович – член журі, художник-дизайнер, викладач фахових дисциплін КПНЗ «Сєвєродонецька дитяча художня школа».

Романов Борис Миколайович – художник-графік, лауреат і дипломант міжнародних фестивалів і конкурсів з екслібрису.

До участі у II – обласному турі Конкурсу допущено 81 учасник з 12 шкіл естетичного виховання області. Заявки надійшли з міст Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Сватове, Старобільськ, Кремінна, Щастя;  смт Новоайдар, Новодружеськ, Мілове.

Всі переможці конкурсу отримають дипломи та цінні призи.

Про призначення субсидій та державних соціальних допомог в умовах перейменувань вулиць

Відповідно до Закону України від 09.04.2015 №317 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» сьогодні відбувається перейменування вулиць, провулків, проспектів, що викликає багато запитань з боку громадян, які користуються житловими субсидіями та державними соціальними допомогами.

 

Законодавством не передбачено внесення змін до правовстановлюючих документів (свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, договору міни, договору дарування, тощо) у зв’язку з перейменуванням вулиць, на яких знаходиться об’єкт нерухомого майна, а тому вони є чинними та не потребують заміни чи отримання нового правовстановлюючого документа.

Роз’яснення фахівців щодо призначення житлових субсидій

З листопада 2015 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 842, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» (далі – Постанова).

 

Так наразі постановою для розрахунку витрат теплової енергії, електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення встановлено соціальні нормативи користування комунальними послугами з урахуванням коригуючих коефіцієнтів для 1-2-поверхових, 3-4-поверхових будівель на 5 і більше поверхів.

На Луганщині відзначається Міжнародний день інвалідів

Щороку 3 грудня в Україні відзначається Міжнародний день інвалідів. Відзначення започатковано розпорядженням Президента України від 28.11.1992 № 185/92-рп „Про відзначення Міжнародного дня інвалідів в Україні”.

 

У нашій державі понад 2,5 млн людей мають статус інваліда. 80% інвалідів в Україні – це люди працездатного віку, що становить 6,1 % від загальної чисельності населення. На жаль, кількість інвалідів у нашій країні щороку зростає. 

 

На сьогоднішній день в Луганській області на підконтрольній українському Уряду території проживає 35,7 тис. інвалідів, у тому числі 1,9 тис. дітей. Окремо переселенці – 6,4 тис. інвалідів.

Клименко розповів про відновлення пошкоджених ліній електропередач в області

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у прямому ефірі на телеканалі "СТВ" де розповів про відновлення пошкоджених ліній електропередач у прифронтових районах для запуску бюджетоутворючих підприємств області

Пушко-Цибуляк: «Головне – щоб, проводячи реформи, ми не загубили людей у маленьких селах»

«Практика формування об’єднаних громад: очікування та досягнення» стала темою «круглого столу», який пройшов 4 грудня у м. Сєвєродонецьку.

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, керівник апарату облдержадміністрації Ріта Холоденко, директор Офісу реформ у Луганській області Сергій Тихоновський та експерти Офісу реформ, Новопсковський та Новоайдарський селищні голови, заступник Щастинського міського голови, представники Білокуракинської райдержадміністрації та Головного управління ДФС у Луганській області, громадськість.

Тривають заходи з попередження техногенної катастрофи на шахті «Первомайська»

За наявною інформацією 02.09.2015 внаслідок аварії на шахті «Первомайська» (м. Первомайськ) зупинився водовідливний комплекс, почалось підтоплення шахти. В наслідок того, що не були розпочаті ремонтні роботи, шахтні води через певний час будуть перетікати на закриті шахти «Голубівська», «Родіна» імені С.М.Кірова. За розрахунками гідрогеологів у червень-липень 2016 року відбудеться підтоплення Стаханівсько-Брянківського регіону, закритих шахт Кіровської групи, а також виробок працюючих на контрольованій території шахт «Золоте», «Карбоніт» і «Гірська» ДП «Первомайськвугілля». Це означає, що може виникнути надзвичайна ситуація техногенного характеру, оскільки шахтні води забруднюють водоносні горизонти, розмивають родючі шари ґрунту, витісняють на поверхню шахтний газ метан.

Відбулися загальні звітно-виборні збори у Луганському регіональному відділенні Асоціації міст України

За участю заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Юрія Клименка 3 грудня 2015 року відбулися загальні звітно-виборні збори у Луганському регіональному відділенні Асоціації міст України. У зборах взяли участь виконавчий директор регіонального відділення Наталія Бойко, міські та селищні голови територіальних громад Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінній, Рубіжного, Щастя, Новопскова, Петрівки, які є членами ВАОМС «Асоціація міст України» Луганської області, а також міські та селищні голови територіальних громад Старобільська, Новодружевська, Привільного, Попасній та інші, які можуть стати потенційними членами Асоціації міст України найближчим часом.