Архів новин

17 декабря 2015

У Сєвєродонецьку до Дня святого Миколая показали постанову за участі дітей із всієї області

Сьогодні, 17 грудня у Сєвєродонецькому обласному музучилищі ім. С.С. Прокоф’єва до Дня Святого Миколая пройшла культурно-мистецька акція «Сяйво таланту» за участі обдарованих дітей та юнацтва Луганської області. Культурно-мистецька акція розпочалася з перегляду виставки творчих робіт учнів шкіл естетичного виховання та урочистого нагородження переможців обласного пленеру-виставки молодих художників «Мальовнича Луганщина» та обласного конкурсу творчих робіт зі скульптури учнів художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв «Сорочинський ярмарок».

Анонс подій П’ятниця 18.12.2015

- Відвідування заступником голови облдержадміністрації 

Ольгою Лішик Луганського обласного будинку дитини № 2 та Сєвєродонецького обласного дитячого протитуберкульозного диспансеру з нагоди Дня Святого Миколая Чудотворця. 
м. Сєвєродонецьк, вул. Лисичанська, 1 б.

Системи життєзабезпечення Луганської області працюють в нормальному режимі.

Сьогодні відбулася селекторна нарада Мінрегіону з питань проходження опалювального сезону 2015-2016 років. У нараді взяли участь керівництво облдержадміністрації, міські голови, керівники підприємств житлово-комунального господарства. Слід зазначити, що підприємства тепло-, водо-, газо-, електропостачання, всі об'єкти і системи, які відповідають за безперебійну роботу систем життєзабезпечення населення області, функціонують в штатному режимі...

Стан справ у галузі тваринництва

За 11 місяців поточного року поголів’я великої рогатої худоби в усіх категоріях господарств складає 64,1 тис. голів (господарства населення –  40,9 тис. голів, сільськогосподарські підприємства – 23,2 тис. голів.), у т.ч. корів – 29,0 тис. голів (господарства населення – 20,0 тис. голів, сільськогосподарські підприємства – 9,0 тис. голів.), свиней – 68,4 тис. голів (господарства населення – 29,5 тис. голів).

Другий тур вакцинації проти поліомієліту було подовжено до 18 грудня

Як повідомляє заступник начальника управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Ілона Карпенко, під час проведення в області другого туру вакцинації проти поліомієліту жодного випадку ускладнень після щеплення не зафіксовано. Також не було відмови батьків від вакцинації дітей.

З жовтня 2014 року щомісячна адресна допомога для покриття витрат на проживання була надана 42562 сім’ям

Про вирішення соціальних проблем внутрішньо переміщених осіб йшлося на сьогоднішньому брифінгу в ОДА для ЗМІ за участю директора Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонори Поліщук. 

У Рубіжному відкрили центр для допомоги переселенцям

У Рубіжному офіційно відкрили приймальню для внутрішньо переміщених осіб. Проект зі створення і організації роботи громадської приймальні для переселенців реалізований благодійним фондом Юрія Цибулі «Надія» в рамках проекту «Українська ініціатива з укріплення впевненості» (UCBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Проект передбачає створення і функціонування єдиного центру в Рубіжному з надання всебічної допомоги та підтримки внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово мешкають на території. 

Відкриття виставки робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва під назвою «Різдвяне диво»

15 грудня у виставковій залі Лисичанського краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва під назвою «Різдвяне диво». Виставку організовано обласним народним клубом «Лівша» ЛОЦНТ (керівник Наталія Стрєльцова) та Лисичанським краєзнавчим музеєм. З відкриттям виставки відвідувачів привітали: директор ЛОЦНТ Ірина Дячук, в.о. директора Краєзнавчого музею Олена Кротік, директор Лисичанського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, народний майстер Луганщини, Лариса Лисицька.

На виставці було представлено понад 500 робіт, виконаних у різних напрямках та стилістиці: від найдавніших - вишивки, в’язання, різьби по дереву, витинанки, лялькарства до сучасних - канзаши, оригамі, декупаж та фотомистецтва.
У рамках виставки відбувся майстер-клас з витинанки, який провела Лариса Лисицька. Учасники майстер-класу із зацікавленістю слухали про історію та походження витинанки. Кожний бажаючий мав змогу навчитись цьому традиційному виду мистецтва.

Обласний народний клуб "Лівша" ЛОЦНТ запрошує всіх мешканців та гостей області відвідати виставку "Різдвяне диво" у виставковій залі Лисичанського краєзнавчого музею!!!!!!! Вона діятиме до 30 січня 2016 року.  Вхід вільний.

Подаруйте собі різдвяну казку!

На житлові субсидії цього року буде використано близько 20 млрд грн, на 2016-й закладено 35 млрд грн, – Розенко

„За кількістю родин, які ми планували залучити до програми субсидій, ми внутрішній план трохи перевиконали”, - заявив у ефірі „5 каналу” Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

 

„Ми планували, що приблизно 4,5 млн родин нам вдасться залучити до програми субсидій, - повідомив Міністр. – Сьогодні понад 5 млн українських родин вже отримують субсидії в новій реформованій системі”.

 

Порівнюючи цей показник з даними за аналогічний період 2014 року, Розенко нагадав, що минулого року субсидії отримували 1 млн домогосподарств. „Ми фактично у п’ять разів підвищили ефективність програми субсидій і залучили більше людей, які сьогодні абсолютно не відчувають великого негативу від підвищення цін на житлово-комунальні послуги і тарифів”, - зазначив очільник Мінсоцполітики.

Перші керівники Луганської області взяли участь в XI Міжнародному економічному форумі «Відкритий Донбас», що відбувся в Артемівську та Краматорську

У містах Артемівську та Краматорську днями відбувся XI міжнародний економічний форум «Відкритий Донбас». 

У роботі форуму взяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, перший заступник голови обласної державної адміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та провідних підприємств області.

На вістрі військово-патриотичного виховання

Ураховуючи нові суспільно-політичні реалії в Україні усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції тощо. Тому у Луганського обласного краєзнавчого музеєю вже стало традицією проводити спільні заходи з особовимо складом сектору «А» щодо військово-патриотичного виховання студентської та учнівської молоді Луганщини. Ось і сьогодні, під час проведення екскурсії для студентів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, в залі експозиційній виставки, присвяченої подіям АТО «На лінії вогню. Крок від жертви до переможця», взяли активну участь військовослужбовці 44 окремої артилерійської бригади оперативного командування «Захід». Кульмінацією дійства стало декламування власних віршів старшиною-розвідником артилерійського дивізіону -  Михайлом Танчаком.

Вірші, які навіяні війною та написані під час коротких хвилин затишшя на передовій, неабияк прийшлися до серця молоді. Присутня молодь неодноразово переривала автора своїми оплесками.

Як зазначив керівник закладу Мілованова О.В., важливо, щоб музей «для кожного громадянина став осередком становлення громадянина-патріота України, готового брати на себе відповідальність, самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, сприяти єдності української політичної нації та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві».

На закінчення  заходу  старшина Михайло Танчак презентував свою збірку віршів обласному Луганському музею, де вона займе гідне місце серед експонатів.

Анонс подій Четвер 17.12.2015.

- Обласна культурно-мистецька акція «Сяйво таланту» з нагоди Дня Святого Миколая Чудотворця для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. 
Бере участь керівництво області.
м. Сєвєродонецьк, проспект Хіміків, 10, Сєвєродонецьке музичне училище ім. С.С.Прокоф’єва,

Початок 10:30.