Архів новин

14 июля 2020

Обласна влада координує діяльність освітніх закладів під час завершення навчального року та підготовки до наступного

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська взяла участь у селекторній нараді «Нагальні питання реалізації Закону України «Про повну загальну середню освіту» на території області».

Аграрії області вже зібрали 528 тисяч тонн ранніх зернових культур

Озимини зібрано майже на 140 тис. га, тоді як у минулому році в той самий час було намолочено 467,6 тис. тонн із 136 тис га.

Зокрема, озимої пшениці з площі 131,8 тис. га намолочено 503 тис. тонн при врожайності 38,2 ц/га, озимого ячменю – з площі 8,2 тис. га намолочено 2,9 тис. тонн при врожайності 35 ц/га.

Ріпак зібрано з площі 11 тис. га, середня врожайність 22,1 ц/га, намолочено 24,3 тис. тонн.

Врожайність пшениці вища від торішньої на 8,2 %, ячменю – на 2,3 %, гороху – на 4,4 %.

Показники явки на ЗНО в області вищі за всеукраїнські, – брифінг

Про це повідомив директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Юрій Стецюк під час пресбрифінгу сьогодні, 14 липня.

Він також нагадав, що у Луганській області створено 28 пунктів проведення ЗНО: у Сєвєродонецьку (6 пунктів), Лисичанську (4), Рубіжному (5), Новоайдарі (1), Широкому Станично-Луганського району (1), Попасній (2), Старобільську (5), Сватовому (2), Біловодську (2).

Крім того, в Сєвєродонецьку 1 та 3 липня також функціонували 4 пункти єдиного вступного випробування та 1 пункт єдиного фахового вступного випробування.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 57 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 1,9 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.  

Під час обстеження виявлено та вилучено 18 артилерійських снарядів, дев’ять мінометних мін, 23 гранати й сім інженерних боєприпасів.

Обласна влада переймається питанням забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Заступник голови ОДА Катерина Безгинська у режимі відеоконференцзв’язку провела нараду щодо реалізації Порядку та умов надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

На Луганщині ще дві людини захворіли на COVID-19

Два нових випадки діагностовано в Сєвєродонецьку.

Одна особа контактувала з раніше захворілим, ще одна повернулась з рф та перебувала на самоізоляції. Вони лікуються амбулаторно.

Один із раніше захворілих в області помер (поєднана патологія серцево-судинної системи та коронавірусна пневмонія).

За весь час досліджень на Луганщині захворювання на COVID-19 лабораторно підтверджене у 96 осіб.

Із початку року податкові органи Луганщини взяли на облік майже 1,7 тис. платників податків

Станом на 1 липня на обліку у податкових органах ДПС області перебувають 110 тис. 225 платників.

Із них 40 578 – юридичні особи та 69 647 – фізичні особи – підприємці та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

За шість місяців 2020 року взято на облік 1 670 платників податків. Серед них 198 юридичних осіб та 1 472 фізичні особи – підприємці.

Із загальної кількості платників податків платниками податку на додану вартість зареєстровано 2 тис. 99 юридичних осіб та 256 фізичних осіб – підприємців.

Президент наголосив на необхідності підготовки чіткого плану реалізації об’єктів «Великого будівництва» на наступний рік

Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності підготовки чіткого переліку та плану реалізації об’єктів, які розширять програму «Велике будівництво» в наступному році – зокрема, це театри, музейні комплекси тощо, – щоб уже зараз відповідальні міністерства та облдержадміністрації запланували виділення на це коштів.

«Думаю, до 1 вересня часу для цього буде достатньо», – зазначив Глава держави на нараді з членами Кабінету Міністрів.