Архів новин

31 июля 2020

З проєктом «Єдність ветеранів Луганщини» завітали до троїчан та кремінян

З ветеранами АТО/ООС у Троїцькому районі зустрічалися голови Троїцької райдержадміністрації Олег Сліпець, районної ради Сергій Терещенко, територіальної громади Демид Палагно, а також керівник Троїцького відокремленого підрозділу громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Наталія Лозова.

Сьогодні п’ять жителів області одужали після захворювання на COVID-19

Четверо з них лікувалися амбулаторно: двоє жителів Сєвєродонецька та двоє зі Старобільського району.

Ще одна особа, що хворіла на COVID-19, виписана із КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання» після отриманого негативного результату  ПЛР-тестування.

Тобто, на цей час одужали 100 людей; лікуються – 26 (7 – на стаціонарі: 1 – у КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня», 5 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 1 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 19 – амбулаторно).

«Будемо працювати так, як депутати за місяць до виборів!» – Сергій Гайдай обговорив питання розвитку Новоайдарщини із громадським активом району

Очільник області Сергій Гайдай та керівники правоохоронних органів Луганщини зустрілись із громадою Новоайдарщини.

З 1 серпня починають діяти нові правила адаптивного карантину

З 1 серпня набуває чинності постанова Кабінету Міністрів від 22 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Відповідно до документу, адаптивний карантин в Україні продовжений до 31 серпня 2020 року.

Рятувальниками проведено профілактичні рейди на територіях сільськогосподарських угідь Станично-Луганського району

Фахівці Станично-Луганського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області організували рейди на територіях сільськогосподарських угідь, розташованих біля селищ Широкий, Чугінка та Розквіт.

Рятувальники поспілкувалися з працівниками приватних фермерських господарств щодо суворої заборони випалювання сухої рослинності та стерні й наслідків, до яких часом призводять такі необачливі дії.

Землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили понад 140 мільйонів

У Луганській області юридичні та фізичні особи перерахували за січень-червень 2020 року 140,5 млн гривень плати за землю. Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 21 мінометну міну

Протягом минулої доби, 30 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 3,2 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 10 артилерійських снарядів, 21 мінометну міну, три гранати, а також 167 набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Маски на заняттях – необов’язково, контроль за станом здоров’я, заборона «шведського столу» в їдальнях – затверджено рекомендації закладам освіти для роботи з 1 вересня

З 1 вересня до закладів освіти допускатимуть лише у масках або респіраторах, водночас на заняттях маски можна буде не використовувати. Педагоги опитуватимуть учнів/студентів щодо їхнього самопочуття і зможуть проводити уроки на відкритому повітрі. Відповідні рекомендації   щодо організації освітнього процесу  30 липня затвердив Заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко. 

У Сєвєродонецьку підтверджений ще один випадок захворювання на COVID-19. Усього в місті лікуються 12 осіб

Позитивний тест виявлений у жителя Сєвєродонецька, який захворів на пневмонію.

За весь час досліджень на Луганщині COVID-19 лабораторно підтверджений у 127 осіб.

З них одужали – 95; лікується – 31 (8 – на стаціонарі: 1 – у КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня», 1 – КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 5 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 1 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 23 – амбулаторно).

Випускниця опорної школи Новопсковської громади здобула на ЗНО з історії України двісті балів з двохсот можливих

Цьогоріч у зовнішньому незалежному оцінюванні з історії України взяли участь 178 714 осіб. Серед них лише 49 учасників (0,027%)  отримали найвищий бал. З Луганської області таких тільки двоє – учні з Новопсковської громади та Рубіжного.

Дарина Бухова – випускниця  2020 року Новопсковського опорного закладу освіти була нагороджена золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні».

В Україні з’явився власний препарат проти коронавірусу: що показали випробування

Пацієнти, які приймали препарати, сказали, що відчувають себе краще, заявляють координатори дослідження