Архів новин

10 июля 2020

Правила поведінки при купанні у водоймах

Потрібно пам’ятати, що купатися у водоймах краще вранці або ввечері, коли немає небезпеки перегрівання.

Температура води має бути не нижчою за +17-19 градусів, у холоднішій купатися небезпечно. Перебувати у воді рекомендовано не більше 20 хвилин. Не слід доводити себе до остуди. Не пірнайте у воду після тривалого перебування на сонці. При охолодженні у воді настає різке рефлекторне скорочення м'язів, що спричиняє припинення дихання.

У першому півріччі міськими та районними центрами зайнятості Луганщини працевлаштовано понад 9,5 тисяч осіб

За шість місяців міськими та районними центрами зайнятості працевлаштовано 9,6 тисяч осіб.

В умовах карантину цей показник зменшився майже на 10 %, адже частина роботодавців були змушені призупинити або скоротити діяльність.

До центрів зайнятості подали вакансії 2,5 тисячі роботодавців, що на 4,6 % більше аналогічного періоду минулого року. Загальна кількість вакансій становила 11,1 тисяч одиниць.

Важливо, що базові центри зайнятості впоралися з додатковим навантаженням щодо оформлення допомоги по частковому безробіттю.

Латвійська Республіка передала понад 5 тонн гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок пожежі

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у передачі гуманітарного вантажу від Латвійської Республіки для жителів Луганської області.

На вступ до «Кадетського корпусу» – найвищий конкурс в Україні

«Я щасливий! Чотири місяці тут панувала тиша, а сьогодні здавати вступні випробування прибули 170 юнаків з усіх міст на районів Луганщини. Вони – майбутнє України! Хто буде захищати свою малу батьківщину краще ніж хлопці, що народились у Станиці Луганській або у самому Луганську», –  каже начальник Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», полковник Валерій Ємбаков.

Жінки-підприємниці мають змогу долучитися до безкоштовної освітньої онлайн-програми

Компанія Visa у рамках глобальної кампанії She’sNext запускає безкоштовну освітню онлайн-програму для українських жінок-підприємниць та власниць малого бізнесу.

Малий бізнес, заснований жінками, також постраждав від наслідків пандемії, тож українські підприємниці потребують нових навичок і форм роботи.

Освітня програма в рамках глобальної кампанії She'sNext допоможе жінкам опанувати необхідні знання та навички з цифрової трансформації бізнесу. Цей проєкт дуже важливий для адаптації бізнесу до нових реалій та подальшого сталого розвитку.

Вступники 2020 року можуть отримати відстрочку від призову

У зв'язку з карантином, який було введено в Україні через поширення пандемії COVID-19, весняний призов до армії перенесено на травень-липень 2020 року.

Щодо випускників коледжів та університетів, то Міністерством освіти і науки спільно з Офісом Президента та Генеральним штабом напрацьовані рішення, що дозволять їм, у разі бажання продовжити навчання за наступним ступенем освіти, отримати відстрочку від весняного призову.

На Луганщині підтверджено ще три випадки захворювання на COVID-19. Одна особа одужала

Двоє захворілих – жителі міста Сєвєродонецьк, які до встановлення діагнозу COVID-19 перебували на самоізоляції.

Ще одна людина проживає у місті Рубіжне, з кола раніше встановлених контактних осіб.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 94 осіб.

З них одужали – 73; лікуються – 21 (10 – на стаціонарі: 3 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 3 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 4 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 11 – амбулаторно).

Музикант став бджолярем – історія підприємця з Луганщини

Роман Кирильєв живе у Старобільську. За освітою він музикант, керівник ансамблю народних інструментів.

Викладає у Старобільській школі мистецтв за класом гітари. А нещодавно заснував приватну музичну студію, де також навчає дітей. Два роки тому, крім викладацької роботи, вирішив стати бджолярем.

За сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» чоловік вчився бджільництву на тренінгах.

Із 1 липня майже 300 тисячам жителів області перераховані пенсії

Із загальної кількості пенсіонерів Луганської області (а це 334 тис. осіб) автоматизованим способом перераховано пенсії 297,5 тисячам. Середній розмір пенсії склав 4085,03 гривень.

Загалом органами Пенсійного фонду України Луганської області відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» з 1 липня 2020 року автоматизованим способом проведено перерахунок складових пенсійних виплат, що базуються на розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, – 1712,00 гривень.

А саме: