Архів новин

29 июля 2020

Ми повинні створювати такі умови, щоб люди з тимчасово окупованих територій бачили, до чого потрібно прагнути. І нам це вдається, – Дмитро Разумков на Луганщині

Про це голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив у Кремінній сьогодні, 29 липня, підсумовуючи робочу поїздку до Луганської області.

Разом із головою обласної державної адміністрації Сергієм Гайдаєм він оглянув Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп», де тривають роботи із будівництва залу спортивної гімнастики.

«Ми повинні створювати такі умови, щоб люди, які мешкають на тимчасово окупованій території, побачили, до чого потрібно  прагнути. І нам це вдається», – наголосив Дмитро Разумков.

Вступники можуть отримати відстрочку від призову, – роз’яснення

У зв’язку з карантином, який було введено в Україні через пандемію COVID-19, весняний призов до Збройних Сил України перенесено на травень-липень 2020 року.

Ще на початку липня Міністерство освіти і науки України надало відповідні роз’яснення Приймальним комісіям закладів фахової передвищої та вищої освіти щодо попередньої реєстрації вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову.

Попередня реєстрація дозволить таким вступникам отримати документальне підтвердження про свої наміри і на підставі довідки –відстрочку до 1 жовтня 2020 року.

Призначено довічні державні стипендії чотирьом учасникам бойових дій у період Другої світової війни

Президентом України 24 липня 2020 року прийнято Указ № 292/2020 «Про призначення довічних державних стипендій учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939 – 1945 років».

Указом призначені довічні державні стипендії учасникам бойових дій, які відзначені державними нагородами за заслуги в період Другої світової війни 1939 – 1945 років, зробили вагомий внесок у розбудову Української держави і проживають в Україні.

Внаслідок пожежі сєвєродонецьке лісництво зазнало збитків на понад 1 мільярд гривень

Про це під час пресконференції заявив голова Держлісагентства Василь Кузьович.

Він зазначив, що вже відвідав місце пожежі, де ознайомився з реальним масштабом наслідків.

Василь Кузьович сказав, що засадження новим лісом території, знищеної пожежею, може зайняти від трьох до п’яти років. Наразі триває робота з пошуку необхідних коштів для відновлювальних заходів.

Держлісагентство також з'ясовує причини займання, проте остаточні висновки зроблять лише правоохоронці.

Місцеві бюджети отримали більше 63 мільйонів на виплату грошової компенсації для забезпечення житлом пільгових категорій громадян

Для Луганської області з державного бюджету виділено субвенцію в розмірі 63445,304 тис. гривень на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення:

для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України – в розмірі 61 822,858 тис. гривень, які направлені до міст Лисичанська, Сєвєродонецька та Марківського, Міловського, Новоайдарського, Старобільського районів 61 особі, яка приймала безпосередню участь в антитерористичній операції;

На Луганщині сума виторгу із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій цьогоріч склала понад 2,1 млрд гривень

В регіоні у першому півріччі 2020 року зареєстровано 2 тис. 681 реєстратор розрахункових операцій.

Загальна сума виторгу за 6 місяців поточного року склала 2 млрд 111 млн гривень, у тому числі за червень – 310 млн 935 тис. гривень.

Зі інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

 

За минулу добу піротехніками вилучено 11 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 28 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 0,8700 га у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 7 артилерійських снарядів, 1 мінометну міну та 3 гранати.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

На Луганщині підтверджений новий випадок захворювання на COVID-19

Позитивний тест виявлений у жителя Біловодського району, який захворів на пневмонію.

За весь час досліджень на Луганщині COVID-19 лабораторно підтверджений у 123 осіб.

З них одужали – 90; лікуються – 32 (10 – на стаціонарі: 4 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 5 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 1 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 22 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 6,06 %.

Завершується ремонт дороги між Станицею Луганською і Сєвєродонецьком

Цей напрямок складається з чотирьох ділянок різних доріг – 128,2 км. З них 125,5 км – дороги державного значення та 2,7 км – місцевого значення.

На одній ділянці – дорога Р-22 контрольно-пропускний пункт «Красна Талівка» – Луганськ, км 26+630 – км 43+430 (загалом 17 км) – всі роботи завершені стовідсотково.

На інших ділянках переважно залишилося провести заходи з організації дорожнього руху (зупинки, розмітка, встановлення дорожніх знаків, облаштування з’їздів, впорядкування узбіччя).