Архів новин

19 марта 2024

Близько 900 луганчан звернулися на минулому тижні до хабів Гірської громади

Їм надали продуктові набори від держави та благодійників.

Крім того, на Хмельниччині консультували спеціалісти Луганського обласного центру зайнятості, лікарі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» з Рубіжного та Товариства Червоного Хреста України. Можна було одержати медикаменти.

Адміністративні та юридичні послуги, роз’яснення від фахівців ПФУ та медичну допомогу надавали на Полтавщині.

У Корсунь-Шевченківському лікарі Товариства Червоного Хреста України провели захід з психологічної підтримки «Стрес у дітей».

Олена Зеленська на форумі «Креативна Україна»: Потрібно свідчити про Україну, не боятися власного голосу та робити його чутним

Перша леді Олена Зеленська взяла участь у VII Міжнародному форумі «Креативна Україна». 2024 – Rethinking. Culture.

Він відбувається в Київському академічному драматичному театрі на Подолі.

Мета заходу – продемонструвати, як у горнилі війни переосмислюється й зароджується нова українська культура та креативні індустрії і який внесок ці галузі роблять у боротьбу України проти агресії РФ.

Спортсмени Луганщини вибороли три медалі на чемпіонаті України з козацького двобою

Змагання відбулися із 15 по 18 березня у Луцьку. До них долучилися близько 700 спортсменів із 13 регіонів.

Серед представників нашої області Руслан Клокун здобув перше місце у категорії «фул контакт» у ваговій категорії до 85 кг.

Тарас Губаренко став другим у категорії «фул контакт» (вагова категорія до 70 кг). 

Вадим Радьков теж відзначився сріблом у боротьбі (вагова категорія до 70 кг).

Вітаємо!
 

Пільги на комунальні послуги для учасників бойових дій

Знижка на комунальні послуги для учасників бойових дій – 75%.

Щоб скористатися цією пільгою, необхідно подати відповідну заяву та
документи. Зробити це можна особисто, поштою або онлайн.

Куди звертатись та покроковий алгоритм дій – на інфографіці.

У четвер луганських ВПО в Києві прийме психолог

Захід відбудеться 21 березня о 12:00 у хабі Гірської громади. 

Психологічний тренінг буде проводити директор Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги Аліна Оберемок.

Адреса хабу: м. Київ, вул. Мала Житомирська, 16/3. 

Графік роботи: з 10:00 до 15:00 з понеділка по п’ятницю.

Перезавантаження Мінветеранів. Що зроблено?

Вже минув місяць як Мінветеранів заявило про перезавантаження, розвиток та оновлення. За цей час:

- розпочато наповнення Реєстру суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів та їхніх родин та відкрито доступ до безоплатної психологічної допомоги за принципом трирівневої системи організації та надання таких послуг. Це соціально-психологічна підтримка та супровід, психологічна допомога, комплексна медико-психологічна допомога. Послуги можуть надаватися стаціонарно, амбулаторно або дистанційно.

Знищено 23 окупантів, установку «Град», засоби ППО та склад боєкомплекту – результат бойової роботи бригади «Помста» за тиждень

Прикордонники Луганського загону спільно з підрозділами Сил оборони активно завдавали втрат окупантам. 

Серед знищеної на минулому тижні техніки: РСЗВ БМ-21 «Град», ЗРК «Стріла-10», 122-мм гаубиця Д-30.

Уражено 385 місць скупчення особового складу противника, ліквідовано 23 загарбників, 67 – поранено. 

Також знищені три пункти управління ворога, склад з БК, два засоби ППО, міномет, самохідна артилерійська установка та ще одна гармата.

Рівень підготовки бійців Луганської бригади ТРО та їхнього забезпечення перевірено командуванням

Місце розташування 111-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ відвідав начальник Регіонального управління Сил територіальної оборони «Схід» Командування Сил ТРО ЗСУ генерал-майор Василь Осипчук.

Наші випускники шкіл своєчасно отримають документи про навчання – готуємо замовлення понад 3,4 тис. свідоцтв, з них 320 – з відзнакою, – Артем Лисогор

«Вже третій випуск поспіль, через вторгнення росіян, в наших закладах освіти відбувається дистанційно. За останній рік ми зробили все можливе, аби і вчителі, і діти були максимально забезпечені гаджетами для навчання. Першими їх отримали юні луганчани, родини яких перебували в найбільш скрутному становищі.

Явка 87,12 %: на найбільшій дільниці в Лутугиному посеред дня були майже порожні скриньки, мобільну дільницю в Сєвєродонецьку супроводжували п’ять військових рф, у прифронтовому Невському зафіксували руйнування ще одного домоволодіння

«Звільнені населені пункти постійно перебувають під вогневим тиском росіян. Руйнувань там дуже багато. Деякі фіксуються одразу після обстрілів, окремі – пізніше. Є пошкодження будинків у віддалених районах або на хуторах, звідки всіх давно евакуювали. Правоохоронці фіксують кожен випадок обстрілу росіянами як воєнний злочин, – пояснює очільник Луганщини Артем Лисогор. – Учора противник бив з артилерії й по Невському, й по Макіївці, й по Новолюбівці. Штурмові дії окупанти намагалися провести південніше Невського – біля Тернів».