Архів новин

12 марта 2024

У Кремлі повинні привчитися до того, що терор для них не буває безкарним – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

У цей час у Кривому Розі ще триває рятувальна операція після російського ракетного удару. Зруйнована частина дев’ятиповерхового будинку, перекриття між поверхами. Була пожежа. Багато постраждалих – понад 30. Є важко поранені. Усім надається необхідна допомога. Є, на жаль, загиблі. Мої співчуття всім рідним і близьким.

Артем Лисогор передав ключі від п’яти вантажівок штурмовикам Держспецтрансслужби

Потужні вантажні автомобілі «Кобальт» були закуплені на запит військових за сприяння Луганської облдержадміністрації та Сєвєродонецької міської військової адміністрації.

Передали їх військовослужбовцям п’яти штурмових рот Державної спеціальної служби транспорту сьогодні, 12 березня, в Дніпрі.

Разом із очільником Луганщини Артемом Лисогором участь у заході взяв голова Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-майор Богдан Бондар. 

Піхотинці 1-го батальйону 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ на позиціях в лісах під Кремінною

Піхотинці 1-го батальйону 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» НГУ на позиціях в лісах під Кремінною.

Із початку року 256 Захисникам і Захисницям з Сєвєродонецької громади виплачено понад 4,5 млн гривень

Минулого тижня ще 26 військовослужбовцям надано матеріальну підтримку на загальну суму майже півмільйона гривень за Комплексною програмою підтримки Сєвєродонецькою міською територіальною громадою Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2024 рік.

Сімом військовослужбовцям з числа мобілізованих, або які добровільно стали до лав ЗСУ під час впровадження воєнного стану, загалом виплачено 140 000 гривень.

14 Захисників та Захисниць, які є учасниками бойових дій, одержали допомоги на 210 000 гривень.

Жінка-вогневик тренінгового центру поліції Луганщини допомагає колегам вдосконалювати майстерність з володіння вогнепальною зброєю

Ольга Токар – єдина жінка-вогневик тренінгового центру ГУНП в Луганській області. 

«Я із задоволенням навчаю та треную колег.  Зброя любить регулярність, чіткість та вправність. Тому щоб нею гарно володіти, треба займатися не менше, ніж тричі на тиждень», – упевнена вона.
Пристрасть до зброї у Ольги з’явилася ще задовго до роботи в поліції. У 12 років вона почала займатися п’ятиборством, однією зі складових якого є стрільба. Спортсменка неодноразово брала участь у чемпіонатах України та Європи. 

Оголошено відбір ветеранів та ветеранок для навчання за Програмою “Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення”

ГО «Школа врядування» та Києво-Могилянська школа врядування імені Андрія Мелешевича оголошують набір на навчання за безкоштовною сертифікатною Програмою «Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення».

У середу в Броварах можна отримати роз’яснення стосовно пенсійного забезпечення

У середу, 13 березня, з 13:00 до 15:00 у хабі для ВПО з нашого регіону, за роботу якого відповідає Сватівська громада, відбудеться онлайн консультація з фахівця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Адреса: м. Бровари, вул. Героїв України, буд. 30.

Цьогоріч вже 20 жителів Коломийчиської громади одержали допомогу за програмою «Громада - Захисникам і Захисницям України»

Нагадаємо, що минулого року за цією програмою виплачено 228 тисяч гривень 19 військовослужбовцям, які захищають країну на фронті. 

Грошову підтримку отримала й родина загиблого героя.

Із початку 2024 року з бюджету Коломийчиської військової адміністрації допомогу на загальну суму 240 тисяч гривень надано 20 громадянам, які безпосередньо брали/беруть участь у захисті України під час війни, а також які проходять навчання у вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах.

Як ветерану отримати компенсацію на придбання житла: хто має право, куди звертатися, перелік документів

У Державному бюджеті на 2024 рік на забезпечення житлом ветеранів війни, членів родин загиблих Захисників і Захисниць закладено майже 5,75 млрд гривень. 

Це дозволить до кінця цього року виплатити компенсацію на придбання житла понад 2000 особам за трьома програмами Мінветеранів.

У інфографіці докладно розписано:
▪ хто має право на отримання компенсації
▪ куди звертатися
▪ які документи слід підготувати

П’ять легких автомобілів високої прохідності передали нашим нацгвардійцям, – Артем Лисогор

Їх отримали бійці бригади швидкого реагування Національної гвардії України «Рубіж».

Усіма видами соціальних допомог охоплено 29 тисяч луганчан

Підсумки реалізації ветеранської, сімейної та гендерної політики, надан

Неможливо відчинити – замість вцілілих вікон рубіжанам встановили неякісні, за ключі від власної квартири там вимагають документи на нерухомість та паспорт рф, Білогорівку знов штурмували росіяни

«Атакувальні зусилля ворог зосередив на Лиманському напрямку. За підтримки авіації та артилерії спробував просунутися в районі Білогорівки, а також поблизу сусідніх населених пунктів. Зокрема, на південь від Невського. Водночас на Куп’янській ділянці фронту росіяни, ймовірно, взяли нетривалу тактичну паузу. Це стосується виключно штурмових дій. Обстріли там не припиняються. Як і авіаційні удари – черговий завдано по Кривошиївці», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.