Прес-центр12 березня 2024, 16:03

Жінка-вогневик тренінгового центру поліції Луганщини допомагає колегам вдосконалювати майстерність з володіння вогнепальною зброєю

Ольга Токар – єдина жінка-вогневик тренінгового центру ГУНП в Луганській області. 

«Я із задоволенням навчаю та треную колег.  Зброя любить регулярність, чіткість та вправність. Тому щоб нею гарно володіти, треба займатися не менше, ніж тричі на тиждень», – упевнена вона.
Пристрасть до зброї у Ольги з’явилася ще задовго до роботи в поліції. У 12 років вона почала займатися п’ятиборством, однією зі складових якого є стрільба. Спортсменка неодноразово брала участь у чемпіонатах України та Європи. 

Після закінчення університету поліцейська розпочала свою кар’єру у слідстві, при цьому не покинула спорт – брала участь у змаганнях з кросфіту, бігу. Пристрасть до зброї теж нікуди не поділася. 
Аби повністю віддатися улюбленій справі, Ольга перейшла працювати до тренінгового центру вогневиком. 

Тепер щотижня вона проводить заняття, які складаються з теоретичної та практичної частин. Спочатку група проходить теоретичний курс, а вже потім на полігоні усі разом відпрацьовують вправність володіння зброєю. 

Натхнення старший інспектор тренінгового центру Ольга Токар черпає з тренувань: «Стрільби надихають, тож найкраще для мене – це час, коли я можу потренуватися сама. Дуже радію успіху моїх колег, коли вони опановують навички стрільби з нового виду озброєння та вдосконалюються у володінні вже наявного». 

Ольга мріє про деокупацію Луганщини, щоб продовжувати виконувати свою роботу в рідній області.