Архів новин

30 марта 2024

Увесь тиждень майже безперервно наші енергетики, ремонтні бригади, будівельники ліквідовують наслідки російських ударів і буквально витягують нормальне життя України – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Кілька важливих речей за цей тиждень.

Перше. Ми продовжуємо перезавантаження наші державні інституції. Цього тижня відбулося кілька замін. І це ще не всі рішення, які підготовлені. Сьогодні є нові укази – щодо радників. Кожному я вдячний за роботу. Ми робимо Офіс більш функціональним.

В Україні змінилася вартість оформлення закордонного паспорту

Із 1 квітня 2024 року ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» змінює вартість бланків паспорта громадянина України для виїзду за кордон. 

У зв’язку з цим зростає і загальна вартість оформлення цього документа:

- виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон протягом 3 або 7 робочих днів раніше коштувало 1496 грн, а збільшиться до 1598 грн, з яких 992 грн — вартість адмінпослуги та 606 грн — вартість бланка;

Майже 150 ВПО з Луганщини у Дніпрі цього тижня одержали в Сєвєродонецькому хабі набори жіночої гігієни

Нашим переселенцям, які зареєстровані в хабі Сєвєродонецької громади у місті Дніпро, надали 369 наборів продуктів, 146 наборів жіночої гігієни, 19 пакунків підгузок та 5 – дитячої гігієни.

Адреса: м. Дніпро, просп. Калнишевського, 27-К.

Що передбачає законопроєкт № 10449 про мобілізацію та військову підготовку

Що передбачає законопроєкт № 10449 про мобілізацію та військову підготовку:

1. Мобілізація пропонується від 25 до 60 років

2️. З 2025 року у вищих навчальних закладах запроваджується базова військова підготовка

3. Від проходження базової військової підготовки в університетах звільняються деякі категорії громадян

4️. Замість строкової запроваджується базова військова служба на термін 5 місяців у мирний час і 3 місяці у воєнний

5️. Громадяни з 18 років можуть обрати час проходження базової військової служби

Запроваджено допомогу на дітей, які залишились без батьківського піклування – “Дитина не одна”

Щоб діти не опинилися в дитбудинку чи інтернаті, чинне законодавство передбачає можливість влаштування їх у сім’ї родичів чи знайомих, а також прийомні сім’ї і дитячі будинки сімейного типу.

Після набуття дитиною статусу сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, на неї нараховуються виплати. Але досі законодавство не враховувало потреби у фінансовій підтримці сім’ї, яка приймає дитину на тимчасове влаштування до набуття такого статусу.

Олена Зеленська під час засідання Ради безбар’єрності: Безбар’єрність – це коли зручно всім без винятку

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у засіданні Ради безбар’єрності, що відбулося під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля за участю представників уряду, голів профільних комітетів Верховної Ради, офіційних представників системи ООН, Ради Європи, ВООЗ, USAID та інших міжнародних організацій в Україні, посольств, начальників обласних військових адміністрацій, представників територіальних громад та громадянського суспільства.

Під час зустрічі обговорювали практики з упровадження безбар’єрності на рівні місцевих громад.

Артем Лисогор: під час відвідування частин Національної гвардії зібрали запити щодо потреб фронту

«Цього тижня продовжив займатися питаннями цивільно-військового співробітництва обласної влади та підрозділів Сил оборони України», –повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор під час підсумкового брифінгу.

До Дня Національної гвардії України він особисто відвідав розташування 1-ї Президентської бригади, 18-ї Слов'янської бригади, а також 14-го окремого батальйону Національної гвардії України. 

Стипендію Глави держави призначено нашій спортсменці Наталії Олійник та її тренерові Андрію Івженку

Про йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського № 198/2024 «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів».

Так, чемпіонка Європи 2022 року з пауерліфтингу Наталія Олійник отримуватиме щомісячну стипендію у 7 тисяч гривень.

Аналогічна стипендія надана й її тренерові – Андрію Івженку.

Вітаємо!

«Відновлення України – це відновлення наших людей», – у Києві відбувся форум «Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій»

Очільник Луганщини Артем Лисогор разом із заступницею з гуманітарних питань Катериною Безгинською взяли участь у Всеукраїнському форумі «Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій» у Києві. 

Як зазначив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, від початку війни в Україні країною-агресором знищено та пошкоджено 1 795 закладів культури, скоєно 575 злочинів проти журналістів та медіа, припинили діяльність 234 ЗМІ. Вбиті 74 медійники.

Перепоховали луганського прикордонника Олександра Гетьмана

Олександр Гетьман родом з Луганщини. Народився 24 січня 1997 року, з 2018-го проходив службу у 3 прикордонному загоні імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Старший сержант, дозиметрист групи інспекторів відділу прикордонної служби "Красна Талівка".

Загинув 4 березня 2022 року під час стрілецького бою з окупантами, які атакували за вогневої підтримки БМП в районі Новокраснянки.

Довгий час тіло захисника залишалося на окупованій території. Після обміну та підтвердження ідентифікації його змогли перепоховати у Харкові на Алеї Слави.

Чоловіків від 18 до 30 років до військкоматів «лнр» доставлятимуть силоміць – окупантами видано указ, примусову паспортизацію вимагають завершити до 2026 року, допомогу роздано жителям деокупованих Макіївки та Греківки

«Білогорівку росіяни штурмували і вдень, і вночі. Там ворог має перевагу в повітрі. Всі його наземні спроби відбито. Також авіаційного удару завдано по Новоєгорівці.