Архів новин

17 марта 2024

У Дніпрі простилися з командиром полку «Цунамі» бригади Нацполіції #Лють Олександром Гостіщевим

41-річний поліцейський загинув під час ракетної атаки ворога по Одесі 15 березня. Він був родом з Дніпра, де живуть його рідні та друзі.

Свій бойовий шлях підполковник поліції розпочав у 2014 році бійцем батальйону «Дніпро-1». Став командиром роти, брав участь у боях на Донеччині. Завдяки успішній роботі батальйону тоді вдалося вивести з оточення в Іловайську військовослужбовців ЗСУ.

У 2017-2019 роках очолював Управління патрульної поліції у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне.

В Обухові 18 березня переселенців з Луганщини прийматимуть пенсійники

У понеділок, 18 березня, з 9:00 до 11:00 у місцевому гуманітарному осередку відбудеться онлайн консультація з пенсійних питань від фахівця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Адреса: Київська область, м. Обухів, вул. Київська, буд. 132/2, хаб Лисичанської громади.

Які послуги можуть отримати внутрішньо переміщені особи в службі зайнятості

Фахівці служби зайнятості здійснюють індивідуальний підбір вакансій для кожної людини з урахуванням отриманої освіти, професійного досвіду та побажань до майбутнього робочого місця.

Після важкої хвороби на 74-му році пішов з життя відомий український політик Геннадій Геннадійович Москаль

Луганська обласна державна адміністрація – обласна військова адміністрація із глибоким сумом повідомляє, що після важкої хвороби на 74-му році пішов з життя відомий український політик Геннадій Геннадійович Москаль

Усе своє життя Геннадій Москаль присвятив розбудові української державності. 

Двічі, у найбуремніші часи, він обіймав посаду голови Луганської обласної державної адміністрації.  Був непересічною та яскравою особистістю. 

Його щирість та відвертість подобались людям. 

Для жінок, які постраждали від домашнього насильства, розроблено мобільний додаток

Для надання підтримки жінкам, що стали постраждалими від домашнього або гендерно зумовленого насильства, чи знаходяться у зоні ризику, Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція України спільно з UNFPA Фондом ООН у галузі народонаселення розробили мобільний додаток.

Вступ-2024: новації для випускників коледжів

Вступникам на бакалаврат цьогоріч буде надана можливість за бажанням пройти єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ). 

Це випробування передбачено для вступників на низку спеціальностей (аграрні науки, економіка та управління), які мають (отримають) дипломи молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра (НРК5).

Відповідно до проєкту Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році вступник також має обов'язково пройти національний мультипредметний тест або мати результати ЗНО 2021 року чи НМТ 2022, 2023 років.

У хабі в Житомирі приймає адміністратор ЦНАПу

Адреса: м. Житомир, вул. Чуднівська, буд. 105 (гуманітарний хаб Білокуракинської селищної ВА). 

Часи роботи: понеділок - п`ятниця: з 10:00 до 15:00. 

Телефон: +38 095 391 27 11. 

cnapbelokurakino@meta.ua

Майже 400 продуктових наборів та 126 пакунків гігієни видано нашим ВПО у хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі на цьому тижні

Так, жителям Луганської області, які зареєстровані у хабі в Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К), надано 399 продуктових наборів, 126 пакунків жіночої гігієни, 39 пакунків підгузок та дев’ять наборів дитячої гігієни. 

У приміщенні гуманітарного осередку функціонує також цифровий хаб, де є облаштовані ноутбуками робочі місця, за якими бажаючі можуть безкоштовно працювати в інтернеті.

Надаються послуги із соціальних, юридичних і пенсійних питань, щодо працевлаштування. Діє куточок читача. 

Діти мають змогу відвідувати різноманітні гуртки.

Ще дві громади Луганщини забезпечені потужними генераторами

Їх отримали Білокуракинська та Лозно-Олександрівська селищні військові адміністрації Сватівського району.

Обладнання надано Луганською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України.

Зокрема, для потреб Білокуракинщини передано генератор на причепі потужністю 37 кВт.

Лозно-Олександрівцям надано генератор потужністю 60 кВт.

У випадку відсутності електроенергії ці пристрої використовуватимуться для електроживлення об’єктів життєзабезпечення населення після деокупації.

«Долг перед родиной» навчатимуть сплачувати з дитинства у кадетському корпусі слідчого комітету рф в «лнр», якість води на Новопсковщині гірша за технічну, під ворожі обстріли потрапили Невське, Макіївка, Новолюбівка

«Якщо брати до уваги смугу нашої відповідальності, то учора росіяни зосередили атакуючі зусилля виключно на Білогорівці – цей наступ відбили українські захисники. На інших напрямках бойових зіткнень не зафіксованою Авіацію противник застосував по Новоєгорівці.