Архів новин

31 марта 2024

Триває ІІ Всеукраїнський конкурс есе та малюнків «Я маю право на життя»

У березні-червні 2024 року Навчально-науковий інститут права та політології УДУ імені Михайла Драгоманова за підтримки міністерств і відомств проводить ІІ Всеукраїнський конкурс есе та малюнків «Я маю ПРАВО на життя»!

Це відкритий захід, що проводиться задля привернення уваги до порушених прав українських дітей і молоді, які постраждали від російської широкомасштабної збройної агресії проти України, розвитку відносин у різних сферах суспільного життя, пропаганди європейських цінностей і демократичних принципів.

Гігієнічні набори надано 131 луганчанину в Луцьку

Протягом минулого тижня близько 500 ВПО з Луганщини відвідали місцевий хаб Щастинської громади у Луцьку.

Так, 90 родин отримали продукти харчування, 131 особа - гігієнічні пакунки.

Також вони зверталися до медичного працівника, юриста, спеціаліста з питань зайнятості та психолога.

Адміністратору ЦНАПу можна поставити запитання за телефоном: 098 064 07 82. 
По вівторках діти 5-7 років відвідують навчально-підготовчі заняття для майбутніх першокласників.

Записатися можна за телефоном: 099 741 27 38.

Яким буде вступний іспит на магістратуру

Цьогоріч для вступу на переважну більшість магістерських програм потрібні результати єдиного вступного іспиту (ЄВІ). Це випробування міститиме тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) і тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської на вибір вступника).

Блок ТЗНК складатиметься з двох компонентів: вербально-комунікативного й логіко-аналітичного. Усього буде 27 завдань, з-поміж яких:

Послуги юриста можна отримати від системи безоплатної правничої допомоги

Зокрема:

- консультації і допомогу зі складенням документів;

- допомогу зі зверненням до суду (вторинну правничу допомогу).На цей вид послуг мають право окремі категорії громадян, визначені у ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу», зокрема: внутрішньо переміщені особи, люди з низьким доходом, діти, ветерани війни, члени загиблих ветеранів війни, Захисників і Захисниць України та інші;

- послуги адвоката для затриманих, підозрюваних, обвинувачених, засуджених.

Пенсійники Луганщини відповідатимуть на запитання ВПО у понеділок в Рівному

1 квітня з 10:00 до 11:00 представник ГУ ПФУ в Луганській області проведе онлайн-консультування з питань пенсійного забезпечення, субсидій і пільг.

Захід відбудеться у приміщенні хабу Кремінської громади.

Адреса: м. Рівне, вул. Кавказька, 9-а.

Чотирьом стрибунам у воду та чотирьом тренерам, які представляють Луганщину на міжнародних змаганнях, призначені стипендії Президента

Згідно з Указом Володимира Зеленського № 196/2024 «Про деякі питання виплати стипендій Президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів» відповідні стипендії призначені багатьом спортсменам та наставникам. Серед них – й представники Луганщини.

Зокрема, за підготовку стрибунів у воду, які посіли другі місця на чемпіонаті світу 2023 року, стипендії у розмірі 6 прожиткових мінімумів для працездатних осіб призначені тренерам – Тамарі Токмачовій та Іллі Целютіну.

За тиждень луганські прикордонники знищили та подавили 334 БПЛА

Ворог продовжує інтенсивні обстріли та намагається штурмувати позиції прикордонників на Лиманському напрямку, як повідомили у 3-му прикордонному загоні імені Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Від початку тижня противник наніс понад 60 обстрілів з артилерії та мінометів, чотири авіаційні удари та намагався штурмувати позиції прикордонників за підтримки броньованої техніки в районі Білогорівки. 

Проте, зазнав втрат та відступив – трьох окупантів прикордонники ліквідували ще троє отримали поранення.

Разом служили, удвох і загинули: друга річниця смерті військовослужбовців з Лисичанська Максима Ващука та Антона Інжеваткіна

Вони несли службу у Луганському зональному відділу Військової служби правопорядку.

Максим та Антон родом з одного міста, разом прийшли на службу - з 2015 року вступили до Збройних Сил України. Брали безпосередню участь в операції Обʼєднаних Сил по забезпеченню національної безпеки та оборони на території Донецької та Луганської областей.

3 першого дня повномасштабного вторгнення ворога разом із співслужбовцям стали на оборону рідної Луганщини.

Окупанти в Лисичанську склали список квартир для «націоналізації», росіяни пропонують по 100 тисяч рублів за свідчення жителів «лнр» проти України, по Новолюбівці ворог завдав авіаційного удару

«Противник не полишає спроб досягти успіху в Білогорівці, але знов усі його штурми в її напрямку відбиті нашими захисниками. По цьому населеному пункту росіяни били також з артилерії.