Прес-центр3 липня 2020, 15:07

Сергій Гайдай з робочою поїздкою відвідав Білокуракинщину

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки відвідав Білокуракинський район. Він разом з начальником третього управління ГУ Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях Віталієм Винниченком, начальником ГУ НП в Луганській області Сергієм Колесником та прокурором Луганської області Олексієм Ляшенком поспілкувались із широким загалом Білокуракинщини.
У вітальній промові очільник області запропонував жителям району озвучити перелік найпроблемніших питань, які необхідно оперативно вирішити.
Жителі Білокуракинщини звернулися до Сергія Гайдая з проханням на рівні центральних органів винести на повторний розгляд новий територіальний поділ районів. Жителі жалілися на те, що Білокуракине буде приєднано до Сватівського району і знаходитиметься на великій відстані до райцентру. Вони висунули альтернативу – приєднати їх до Старобільського району, куди значно швидше і легше дістатися.
Голова ОДА вислухав скаргу місцевих жителів на незадовільний стан медичної галузі – відсутність апарату флюорографії, а також необхідність тестування лікарів та медперсоналу на наявність COVID-19. Проте жителями та медпрацівниками району було відзначено, що заклади охорони здоров’я чудово забезпечені засобами індивідуального захисту та апаратами ШВЛ.
Жваву дискусію викликало питання побудови залізничної гілки «Лантратівка – Кіндрашівська Нова», а саме її необхідність для пересічних білокуракинців та місцевих агропідприємств. Також вони звернулись до Сергія Гайдая з прохання вирішити нагальні проблеми щодо ремонту автомобільних доріг.
Ще одним надважливою темою для обговорень стала компенсація за сільськогосподарські ділянки землі, які дотичні до кордону з РФ.