Архів новин

28 февраля 2022

Українська та російська делегації провели перший раунд переговорів з метою знаходження точок дотику для якнайшвидшого припинення вогню

Українська та російська делегації, які зустрілися в районі українсько-білоруського кордону, провели перший раунд переговорів з метою знаходження точок дотику для якнайшвидшого припинення вогню і бойових дій.

Сторони детально обговорили низку ключових тем, щодо яких вони мають перспективи знаходження взаємоприйнятних рішень.

Ухвалено рішення негайно вийти на додаткові консультації у столицях держав. Після чого найближчим часом має відбутися другий раунд переговорів української та російської сторін.

Комендантська година та спеціальний режим світломаскування: що потрібно знати громадянам про режим воєнного стану

Від 24 лютого 2022 року Указом Президента Володимира Зеленського в Україні введено воєнний стан.

Згідно з Указом, воєнний стан запроваджений строком на 30 діб. Таке рішення ухвалено у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони й відповідно до українського законодавства.

Питання запровадження та здійснення деяких заходів правового режиму воєнного стану врегульовані відповідною постановою Кабінету Міністрів України від 08 липня 2020 року №573.

Російські військові спантеличені мужністю наших захисників та героїзмом простих людей

У соціальних мережах ширяться відео, де російські полонені  розповідають про «військові навчання».

«Можливо дехто з них дійсно не знав, куди потрапив, але вони вже зрозуміли, що в Україні на них чекає вірна смерть», - зазначив Олексій Смирнов, перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації.

Він також додав, що попри те, що саме «руський мир» прийшов до нас та знищує усе на своєму шляху, вбиваючи мирних людей, Україна дотримується норм міжнародного права щодо поводження з військовополоненими.

Україна звертається до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання до ЄС за новою спеціальною процедурою

Україна звертається до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання до ЄС за новою спеціальною процедурою. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у зверненні. Подробиці: https://bit.ly/3srL3LB

Пожежники Луганщини рятують мешканців Гірської громади, – Сергій Гайдай

«Наші рятівники – сміливі та мужні. Вони відчайдушно йдуть в саме пекло у Гірській громаді. Працюють в подвійній небезпеці – під вогнем російської армії. Зараз надійшла інформація, що серед пожежник є чотири травмовані. Медична допомога їм надається», – підкреслив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Так, наприклад, у Новотошківському після ворожого обстрілу сталося загоряння п’ятиповерхового будинку по вул. Театральна, 17. Зруйновано другий під’їзд. Зайнялася квартира на другому поверсі третього під’їзду.

Стоїмо міцно: звернення Президента України

Бажаю здоров'я, українські герої! П'ята доба повномасштабної війни Росії проти народу України. Стоїмо міцно. Ми пережили за цей час стільки, скільки іншим народам може не випасти й за десятки років. Нам довго говорили, що українці в чомусь не такі. В чомусь неправильні. Що мають десятиліттями виконувати так звані «домашні завдання». Через це ми часто не помічали, на що ми з вами реально здатні. А от зараз проявили себе на повну. І це надихає. Кожного. Кожну.

Українська делегація прибула в район українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками РФ

Українська делегація прибула в район українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками Російської Федерації. До складу делегації увійшли: голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, міністр оборони України Олексій Резніков, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров та заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький. Ключове питання перемовин – негайне припинення вогню та відведення військ із території України.

У Сєвєродонецьку запрацював обласний волонтерський штаб допомоги військовим та постраждалим жителям

Його відкрили на базі Льодового палацу спорту в Сєвєродонецьку 28 лютого.

Обласний волонтерський штаб працює, починаючи з 9:00.

«Звертаюсь до жителів області, у кого в цей непростий час є можливість допомогти постраждалим та військовим. Разом допоможемо українській армії та нашим землякам, які зараз залишились ні з чим», – сказав очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Необхідні:

Сергій Гайдай: Луганщина тримає оборону – важка ситуація в Гірській громаді

На території Гірської міської військово-цивільної адміністрації російською армією обстріляні майже всі населені пункти.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай зранку, 28 лютого.