Архів новин

15 февраля 2022

Фінансові послуги для бізнесу на Гіді з державних послуг

Як оформити статус податкового резидента, довідку про відсутність заборгованості чи зареєструвати книгу обліку розрахункових операцій без зайвого клопоту, розповість Гід з державних послуг. 

Для вашої зручності підготували добірку фінансових держпослуг для бізнесу: 

Довідки: 

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я, рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168; графік роботи: понеділок – п’ятниця 09:00 – 11:00 (субота, неділя 10:00 – 13:00); Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168; графік роботи: щоденно 11:30 – 13:00;

На Луганщині за весь час зроблено понад 565 тисяч щеплень проти COVID-19

Вакцинація в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 565 128 щеплень.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 82 305, вакциною «Коронавак» – 164 472, вакциною «Пфайзер» – 247 438, вакциною «Модерна» – 56 983.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 3 241 щеплення.

Першу дозу вакцин отримали 279 268 осіб (50,96 % населення області), дві дози – 271 443 (49,5 %), додаткову дозу – 1 370 та бустерну – 13 047.

Українці витратили мільярд гривень на книжки в рамках програми єПідтримка

На сьогодні програмою єПідтримка скористалися вже понад 8,6 млн українців. Загалом з початку запуску програми на картки українців перераховано 8,6 млрд гривень, а 3 млрд гривень з отриманих коштів громадяни вже витратили.

Безумовним лідером за витратами коштів, які громадяни отримали за вакцинацію, є придбання книжок. Менш ніж за два місяці українці купили книжок на 1 млрд гривень.

Серед найпопулярніших видів витрат:

- книжкові магазини – 1 млрд гривень;
- кінотеатри – 658 млн гривень;
- театри, концерти та розважальні послуги – 341 млн гривень.

Як подати заявку на продовження чи припинення грошової допомоги без зміни даних для ВПО в Дії: інструкція

Як продовжити чи припинити грошову допомогу для ВПО:

- зареєструйтеся на порталі Дія або авторизуйтеся в кабінеті громадянина;
- у послугах виберіть Пенсії, пільги та допомога — Продовження грошової допомоги ВПО без зміни умов або Припинення грошової допомоги ВПО;
- виберіть необхідну послугу та натисніть Подати заяву;
- Дія автоматично підтягне всі необхідні дані;
- коли заява буде сформована, необхідно підписати її Дія.Підписом або іншим е-підписом та надіслати.

«Завжди пам’ятаємо!»: Луганщина вшановує учасників бойових дій на території інших держав

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов та заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, розташований на території Свято-Христо-Різдвяного кафедрального собору м. Сєвєродонецьку.

Які лікарні Луганщини надають послуги за програмою медичних гарантій

Лікарні, що уклали договори з Національною службою здоров’я України і надають послуги за Програмою медичних гарантій, можна знайти на сайті НСЗУ у розділі «Е-дані» на дешборді «Укладені договори»: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts.

Тут відображена Карта надавачів медичної допомоги з деталізацією за групами послуг. На дешборді можна також дізнатися адреси розташування, графік роботи та контактні телефони закладів.

В Україні лабораторно підтверджено 29 724 нових випадки COVID-19 за минулу добу. На Луганщині – 772

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 117, Рубіжне – 45, Сєвєродонецьк – 156, Біловодщина – 27, Білокуракинщина – 26, Кремінщина – 29, Марківщина – 26, Міловщина – 24, Новоайдарщина – 33, Новопсковщина – 42, Попаснянщина – 69, Сватівщина – 69, Станиця Луганська – 11, Старобільщина – 63, Троїцьке – 35.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 74 678 випадках.

Одужали – 60 637 (за останню добу – 374), лікуються – 11 708 (561 – стаціонарно, 11 147 – амбулаторно).

Якщо третім предметом державної підсумкової атестації обрано історію України, то четвертим дозволено іноземну мову

Цьогоріч випускники, які для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО вибрали третім навчальним предметом історію України, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іноземну мову і навпаки.

Водночас здобувачі освіти, які вивчають дві іноземні мови в закладі освіти (щонайменше на рівні стандарту), можуть вибрати обидві мови для отримання результатів ДПА.

Підприємства Луганщини з початку року погасили понад 4 мільйони гривень податкового боргу

Протягом січня 2022 року до бюджетів усіх рівнів за рахунок погашення податкового боргу надійшло 4,1 млн гривень.

Найбільші суми надходжень забезпечені до державного бюджету – 2,3 млн гривень, ще 1,8 млн гривень спрямовано до місцевих бюджетів.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області
 

Найкращий захист після двох доз вакцини CoronaVac дають бустерні дози мРНК-вакцини Pfizer або Moderna

Одна з доступних в Україні вакцин від COVID-19 – інактивована вакцина CoronaVac від фармацевтичної компанії Sinovac Biotech.

Ця вакцина містить у своєму складі неактивний, «вбитий» вірус. Наш організм пізнає в ньому «ворога» та вчиться виробляти антитіла та Т-клітини до нього, щоб у разі зіткнення з реальною загрозою, швидко нейтралізувати її.

Вакцину CoronaVac можна використовувати як для перших двох, так і для додаткової чи бустерної дози, але тільки після базового курсу цією ж вакциною.