Архів новин

23 февраля 2022

Юлія Лапутіна: залучення ветеранів до політики безпеки – це складова нашої стійкості

На цьому Міністр у справах ветеранів України наголосила під час наради щодо обговорення проблемних питань соціального захисту ветеранів війни і членів їх сімей та шляхів їх вирішення на Луганщині.

Луганська бригада територіальної оборони – перша, яка повністю готова до несення служби зі зброєю у руках, – Юлія Лапутіна провела нараду з представниками штабу територіальної оборони

В рамках робочого візиту до Луганщини Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела нараду з керівництвом та представниками штабу Луганської окремої бригади територіальної оборони. Зокрема, були обговорені питання матеріального забезпечення підрозділів на місцях, залучення бізнесу до цих процесів, активізації набору до лав тероборони. «Ми перша бригада територіальної оборони, яка повністю готова до несення служби зі зброєю у руках», – прозвітував про проведену роботу командир 111-й бригади Сил територіальної оборони В’ячеслав Суханов.

Нагадуємо: в області організовано роботу 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я, рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Із переліком, адресами та графіками роботи Центрів масової вакцинації та пунктів щеплення в Луганській області можна ознайомитись за посиланням: https://vaccination.covid19.gov.ua/list

На Луганщині за весь час зроблено більше 574 тисяч щеплення проти COVID-19

Вакцинація в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 574 692 щеплення.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 82 422, вакциною «Коронавак» – 166 174, вакциною «Пфайзер» – 254 640, вакциною «Модерна» – 57 426.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 3 414 щеплень.

Першу дозу вакцин отримали 281 683 особи (51,4 % населення області), дві дози – 275 753 (50,3 %), додаткову дозу – 1 374 та бустерну – 15 882.

єПідтримка: близько 39 мільйонів гривень вже спрямовано на оплату комунальних послуг

У межах єПідтримки на отримання виплат у «Дію» подано понад 8,9 млн заявок, оформлено 10 млн карток та витрачено 3,5 млрд гривень.

Із них близько 39 мільйонів гривень вже спрямовано на оплату комунальних послуг. Зазначимо, така функція стала доступною 14 лютого 2022 року для вакцинованих українців віком від 60 років.

Крім того, термін користування коштами від єПідтримки подовжено. Їх можна витратити впродовж дев’яти місяців із дня зарахування, а не чотирьох, як це було раніше.

На Луганщині впроваджують 37 проєктів вартістю 372 млн гривень за Надзвичайною кредитною програмою

Про співпрацю з Європейським інвестиційним банком у рамках проєкту «Надзвичайна кредитна програма відновлення України» журналістам розповіла в. о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Людмила Ахтирська.

Сергій Гайдай: учора російська артилерія обстрілювала Луганщину майже безперервно, ворог застосував Гради; зараз відновлюємо пошкоджену інфраструктуру

Від початку учорашньої доби бойовики 53 рази відкривали вогонь по населених пунктах Луганщини та укріпленнях українських військових.

Як повернутися із тимчасової окупації на контрольовану Україною територію: алгоритм дій

На тлі загострення ситуації на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях та незаконного визнання РФ псевдодержавних терористичних утворень в ОРДЛО, актуалізувалося питання гуманітарної підтримки громадян, які вирішили повернутися із ТОТ на підконтрольні Україні території.

Нагадаємо, що днями Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що Україна має план гуманітарного реагування на посилення обстрілів та цинічну і злочинну поведінку Кремля.

Президент України ініціює програму економічного патріотизму

Президент України Володимир Зеленський ініціює програму економічного патріотизму, яка передбачатиме цільову підтримку окремих галузей економіки, зменшення податкового навантаження на підприємців, обмеження перевірок і створення стимулів для залучення коштів населення у бізнес та банківську систему. Про це Глава держави оголосив у зверненні до громадян.

Як зазначив Президент, у той час, коли українські військові захищають країну, інші громадяни мають працювати, вкладати гроші в економіку держави, зокрема й для забезпечення фінансування армії.