Архів новин

17 февраля 2022

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я, рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168; графік роботи: понеділок – п’ятниця 09:00 – 11:00 (субота, неділя 10:00 – 13:00); Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168; графік роботи: щоденно 11:30 – 13:00;

Озвучені проміжні результати пілотного проєкту з раннього втручання

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в онлайн-засіданні Національної ради з питань раннього втручання.
Раннє втручання – це послуга виявлення командою спеціалістів різного профілю проблем зі здоров'ям та розвитком дитини, вчасне і оперативне надання їй допомоги, що дозволяє знизити інвалідизацію дитини в майбутньому.

У Сєвєродонецькій громаді затверджено план інформування населення з питань мінної безпеки у 2022 році

Координаційна група з протимінної діяльності у Сєвєродонецькій територіальній громаді провела чергове засідання за участі очільників підрозділів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, цивільного захисту військово-цивільної адміністрації, а також територіальних підрозділів Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Верховна Рада України дала старт реформі зрошення: ухвалено закон про об’єднання водокористувачів

Верховна Рада України ухвалила закон про об’єднання водокористувачів. «За» проголосували 279 народних депутатів України.

Цей закон дає старт іригаційній реформі, яка є логічним продовженням земельної реформи, і відкриває нові можливості для агросектору України.

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Препарат «Паксловід» допущений до екстреного медичного застосування в Україні

За результатами проведеної експертизи в Україні допущено до екстреного медичного застосування ще один препарат для амбулаторного лікування COVID-19 – «Паксловід».

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Препарат «Паксловід» призначений, у першу чергу, для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого», – підкреслив міністр.

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу бойовиками дитячого садочка та школи на Луганщині

Слідчі Служби безпеки України розпочали досудове розслідування за фактами вчинення бойовиками обстрілів селищ Станиця Луганська та Врубівка з використанням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Встановлено, що 17 лютого близько 9 ранку російські найманці обстріляли Станицю Луганську із великокаліберної артилерії та мінометів. У результаті пошкоджено військову техніку та об’єкти цивільної інфраструктури.

У Сєвєродонецьку 21 лютого з 09:00 до 15:00 буде відсутнє водопостачання

У зв’язку із плановим знеструмленням ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» підстанції  комунального підприємства «Сєвєродонецькводоканал» у місті Сєвєродонецьк 21 лютого з 09:00 до 15:00  буде відсутнє водопостачання.

У цей час в рамках системних випробувань об’єднаної енергетичної системи України, ізольованої від ОЕС Білорусі та ЄЕС РФ, проводитимуться роботи щодо забезпечення сталої діяльності магістральних електромереж.

За інформацією КП «Сєвєродонецькводоканал»

Три золотих та три срібних нагороди вибороли спортсмени області на чемпіонаті України з пауерліфтингу

Всеукраїнська першість відбувається в Коломиї, що в Івано-Франківській області.

Так, серед дорослих Микола Баранник (в/к 83 кг), Володимир Дубовий (в/к 93 кг) та Марина Ковальова (в/к 69 кг) посіли другі місця.

Серед юніорів перемогу здобули Олександр Лужбін (в/к 74 кг), Ілля Ситнік (в/к 83 кг) та Аніта Колесник (в/к 63 кг).

Вітаємо спортсменів та їх тренерів.

Сергій Гайдай: ворог нехтує будь-якими домовленостями та відкриває вогонь по дітях – під обстріли потрапили дитячий садок в Станиці Луганській та школа у Врубівці

Сьогодні близько 9:00 збройними формуваннями РФ здійснено обстріл Станиці Луганської. В результаті застосування важкого артилерійського озброєння снаряди потрапили у будівлю дитячого садка, розташованого по вулиці Деповська, 22.

О 10:25 обстріляно школу у Врубівці (вул. Шкільна, 5). На момент обстрілу в ЗОШ знаходилось 30 учнів та 14 персоналу.

Лабораторно підтверджено 826 нових випадків COVID-19 за минулу добу в області. Із них у Сєвєродонецьку – 234

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 127, Рубіжне – 104, Сєвєродонецьк – 234, Біловодщина – чотири, Білокуракинщина – шість, Кремінщина – 60, Марківщина – 17, Міловщина – вісім, Новоайдарщина – 56, Новопсковщина – 30, Попаснянщина – 53, Сватівщина – 30, Станиця Луганська – 18, Старобільщина – 71, Троїцьке – вісім.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 76 242 випадках.

Одужали – 62 193 (за останню добу – 1 011), лікуються – 11 704 (560 – стаціонарно, 11 144 – амбулаторно).

На Луганщині за весь час зроблено більше 568 тисяч щеплень проти COVID-19

Вакцинація в області здійснюється 19 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 10 центрами масової вакцинації.

Із початку кампанії з вакцинації в області зроблено 568 181 щеплення.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 82 345, вакциною «Коронавак» – 165 051, вакциною «Пфайзер» – 249 701, вакциною «Модерна» – 57 154.

Слід зазначити, що вакциною «Пфайзер» дітям зроблено 3 309 щеплень.

Першу дозу вакцин отримали 280 065 осіб (51,1 % населення області), дві дози – 272 879 (49,8 %), додаткову дозу – 1 374 та бустерну – 13 863.

18 лютого школи проведуть Всеукраїнський урок з медіаграмотності

У п’ятницю, 18 лютого 2022 року, всі школи України проведуть Всеукраїнський урок з медіаграмотності. Ця ініціатива – частина невідкладних заходів з консолідації українського суспільства, що були затверджені Указом Президента Володимира Зеленського.

Всеукраїнський урок з медіаграмотності проводиться на державному рівні вперше. Його організовує Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики спільно з Міністерством освіти і науки.

Президент провів нараду щодо безпекової ситуації в Донецькій та Луганській областях

Під час робочої поїздки на Донеччину Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації та готовності сил безпеки й оборони до відбиття збройної агресії Російської Федерації.

Захід відбувся за участю представників дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні.

Учасники наради заслухали доповідь командувача Об’єднаних сил Олександра Павлюка про оперативну ситуацію в зоні проведення ООС.