Прес-центр10 лютого 2022, 17:02

Луганщина готується до впровадження «червоної» зони

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо заходів із протидії поширенню на території Луганської області гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Гендиректор Луганського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Жданов наголосив, що станом на 10 лютого на території Луганської області зареєстровано 71743 підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Одужало 59307 осіб,  померло 2315. На лікуванні знаходиться 10121 хворих (на стаціонарному – 580, на амбулаторному – 9541). Кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів (рівень захворюваності)  – 1243. Завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 – 36,5%. Кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – 2226. Кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – 60,1. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) – 29,0%.

За підсумком доповіді члени комісії затвердили наступні рішення. Головам РДА, міським, селищним, сільським головам, керівникам ВЦА, структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів міністерств та інших ЦОВВ, підприємств, закладів, установ та організацій забезпечити дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених постановою КМУ від 09.12.2020 № 1236 (із змінами) для відповідних рівнів епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, що встановлюються на території області рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Крім того, головам РДА, міським, селищним, сільським головам, керівникам ВЦА, Департаменту охорони здоров’я ОДА, керівникам закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 забезпечити розгортання додаткових ліжко-місць в разі різкого зростання кількості госпіталізованих пацієнтів.