Прес-центр9 лютого 2023, 11:02

Під час війни пенсійний фонд області забезпечив виплату пенсій майже 323,5 тисячам мешканців Луганщини

Підсумки роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області за 2022 рік розглянули на засіданні колегії, яке відбулося в онлайн-режимі сьогодні, 8 лютого.

У ньому взяла участь заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

«Закономірно, що в умовах воєнного стану ви працюєте на різних майданчиках і в дистанційному режимі, – сказала Катерина Миколаївна. – Перевага надається онлайн-консультуванню через вебпортал Пенсійного фонду України та за допомогою постійно діючих телефонних «гарячих ліній». Однак поступово налагодилося живе спілкування з вимушеними переселенцями в гуманітарних хабах Луганщини, відродилися особисті прийоми громадян там, де це можливо. І вже зараз плануєте, як будете відновлювати свою роботу на деокупованій Луганщині. Хочеться, щоб у новому році всі наші світлі сподівання справдилися і якнайскоріше настав мир. Бажаю вам плідної роботи й завжди відповідати найвищим професійним стандартам!»

Очільниця пенсійної служби області Ольга Шарунова поінформувала, що на початок 2023 року нарахування та виплата пенсій здійснюється 323,4 тис. осіб: 314 тис. цивільних і 9,4 тис. пенсіонерів силових структур.

За результатами проведених протягом звітного періоду 23 масових перерахунків, середній розмір пенсії цивільних пенсіонерів разом з цільовою грошовою допомогою, державною адресною допомогою, надбавкою за особливі заслуги перед Україною на 1 січня поточного року склав 5298,94 гривень.

У порівнянні з початком 2022 року цей показник збільшився на 636,40 гривень.

На вебпорталі електронних послуг зареєстровано майже 110 тисяч користувачів, в т. ч. з початку 2022 року – 1328 осіб.

Опрацьовано 40 594 звернення типу «Скан-копія трудової книжки».

2534 мешканці області виявили бажання та подали анкети-заяви на автоматичне призначення пенсій. По 2456 особам, які набули право виходу на пенсію, вже сформовано заяви на автопризначення.

Основний акцент роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області у 2023 році буде спрямовано, зокрема, на нові функції з призначення і виплати житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг та передані з 1 січня поточного року функції Фонду соціального страхування.

Максимум уваги буде приділено вжиттю можливих заходів стосовно надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду України і виплаті пенсій на деокупованих територіях.