Архів новин

02 февраля 2023

Уряд затвердив порядок підтвердження обставин, що є підставою для ненарахування штрафу за несвоєчасне проведення розрахунків за природний газ

Зміни стосуються ОСББ, житлово-будівельних кооперативів та інших організацій співвласників, які власним рахунком утримують системи автономного теплопостачання багатоквартирних будинків.
Новий механізм дозволяє підтверджувати обставини та є підставою для ненарахування протягом дії воєнного стану в Україні та 6 місяців після нього неустойки (штрафу, пені) за несвоєчасне проведення розрахунків за природний газ.

На порталі Дія доступна автоматична послуга скасування статусу внутрішньо переміщених осіб

Раніше ВПО, які повернулися на місце постійного проживання, могли скористатися цим сервісом у застосунку Дія. Тепер скасування статусу доступне і на порталі.

Це дозволить скасовувати статус внутрішньо переміщеної особи швидко та зручно як на смартфоні, так і через десктопну версію сайту. Ви самостійно обираєте потрібний гаджет і в декілька кліків можете скористатись послугою.

Норвезький Червоний Хрест допомагає луганським ВПО у Хмельницькому

Гуманітарні штаби Луганщини прагнуть розширити спектр підтримки для ВПО.

Так, 1 лютого на базі гуманітарного хабу Гірської громади

у м. Хмельницький організували прийом лікарів від норвезького Червоного Хреста.

До складу мобільної бригади увійшли: сімейний лікар, гінеколог, психолог та медсестра.

Медичні фахівці здійснюють консультування дорослих та дітей, первинний огляд, вимірюють кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації, у разі необхідності видають набори безрецептурних ліків, здійснюють психологічну допомогу.